Hirdetés

Mafia 3 - hatással lehetünk a világra

|

Sok nyitott világú játékkal ellentétben a Mafia III-ban nem csak része lehetünk egy életszerű környezetnek, de akár befolyásolhatjuk is egy kicsit.

Hirdetés

Az utóbbi években hihetetlenül népszerűek lettek a nyitott játékok, egyre nagyobb és hihetőbb világokkal, viszont még ezekben is ott van az a bökkenő, hogy a játékos nem tud maradandó nyomot hagyni a környezetén. A Mafia 3 sem volt radikálisan letérni erről az ösvényről, de a fejlesztők elmondása szerint azért lesz némi beleszólásunk abba, hogy miként alakul a New Bordeaux-i szervezett bűnözés.

A játékban Lincoln Clay szerepében lehetőségünk lesz arra, hogy elfoglaljuk a város bizonyos részeit, melyet aztán három maffiózó, Cassandra, Burke és Vito (a Mafia 2 főszereplője) között oszthatunk szét. Természetesen ez nem ennyire egyszerű, mert amikor elajándékozunk egy területet valamelyiküknek, akkor jó eséllyel megsértjük a másik két kisfőnököt, akik idővel akár ellenünk is fordulhatnak, ha eléggé skótok vagyunk velük szemben. Érdemes viszont osztogatnunk a területeket, mert így minden régió valamilyen extra előnnyel jár számunkra, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy ha pl. a francia negyedet Vitónak adjuk, akkor később sokkal jobb segítőtársakkal tud ellátni minket egy szorult helyzetben.

A játék kreatív rendezője, Haden Blackman szerint szándékosan igyekeznek kialakítani egy dilemmát a játékosokban, hiszen a döntéseinktől függően akár az is lehet, hogy a játék végére már csak az egyik vezéralak marad a mi oldalunkon:

"Az volt a cél, hogy a játékos a kapzsiság és a hűség között tépelődjön. Természetesen nem fognak mindannyian kibérelni egy tengerparti házat, ahol együtt buliznak, viszont kialakítható közöttük az egymás iránti tisztelet."

A Mafia 3 megjelenés október 7-én várható PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra. Ti mennyire várjátok?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)