Hirdetés

Kijavítják a harmadik rész hibáit a Mass Effect Andromeda többjátékos módjában

|

A készítők elmondása szerint a Mass Effect Andromeda multiplayer módja alapvetően hasonlítani fog a harmadik részben látottakra, de több dolgon is változtatnak.

Hirdetés

Nem kicsit irigyeljük a GameInformeres kollégákat, mert nem elég, hogy rengeteg szaftos részletet elsőként tudtak meg a Mass Effect Andromeda készítőitől, játszhattak is a jövőre megjelenő játékkal, beleértve a megújuló többjátékos módot is. Elmondásuk szerint lesz néhány fontos változás a Mass Effect 3 hasonló részéhez képest.

Elsőként kiemelték, hogy a harmadik részben néhány túl jól védhető pont is volt a multis pályákon, így sokan ki sem mozdultak a legjobb védelmet nyújtó fedezékek mögül. Hogy ezt megelőzzék, a készítők sokféle ellenfelet találtak ki az Andromeda fejlesztése során, így némelyikük ellen érdemes fedezékben maradnunk, máskor viszont szinte kötelező lesz támadólag fellépnünk, vagy egyszerűen túl veszélyessé válik egy helyben maradni. Ezt a jetpack megjelenése is támogatja, ugyanis ennek köszönhetően sokkal szabadabban mozoghatunk, ráadásul a fejlesztők jelentős szintkülönbségeket is a pályákba építhettek ennek a mozgásformának hála.

Az új Mass Effectben kicsit bővülnek a taktikai lehetőségeink is annak köszönhetően, hogy egy képesség használata nem indítja el a többi skillünk cooldownját, csupán az az egy válik elérhetetlenné, amit éppen aktiváltunk, ellentétben a Mass Effect 3-ban használt rendszerrel. Hoztak viszont egy kevésbé jó hírt is, ugyanis az Andromeda multis módjában véletlenszerű tárgycsomagokból és egy limitált, időszakonként változó kínálatú boltból szerezhetünk új tárgyakat karaktereinknek. Ezek a rendszerek pedig mikrotranzakciókat is hoznak a játékba, aminek sosem örülünk egy teljes árú játék esetében.

Kiderült továbbá az is, hogy két külön XP-rendszer is lesz majd a játékban, a normál, az egyes karakterekre vonatkozó tapasztalati pontok mellett úgynevezett Prestige XP-t is gyűjthetünk majd. Ezek az egész fiókunkra vonatkoznak és ha ebben a kategóriában szintet lépünk, minden, a Mass Effect Andromeda többjátékos módjában lévő karakterünkre kapunk valamilyen bónuszt.

Végül megtudtuk azt is, hogy a multis mód valahogyan kapcsolódik majd az egyjátékos történethez is, de a BioWare-nél nem szeretnék a többjátékos csatákra kényszeríteni azokat, akik inkább kihagynák. Lesznek viszont olyan feladatok, amik elvégzésére vagy kiküldhetünk NPC-csapatokat, vagy elvégezhetjük mi magunk a piszkos munkát a multiban - és így valószínűleg időt spórolhatunk majd.

Ezek alapján nektek milyennek tűnik az új Mass Effect többjátékos része?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)