Hirdetés

Maurus GX FPS/RTS egér a GameStar előfizetés mellé

|

A múlt héten érkeztek meg Taiwan-ból a Genius Maurus GX egerei, melyeket rögtön mélyvízbe dobtunk a Far Cry 3 tesztelésével.

Hirdetés

Ennek az egy hétnek a tapasztalatait igyekszem megosztani veletek, hátha kedvet kap valaki és előfizet a GameStar magazinra, mely mellé megkapja ezt a remek kis játékos egeret.

Az első és legfontosabb észrevétel az volt, hogy az egér jobb és balkezesek számára egyaránt használható. Teljesen szimmetrikus, mindkét oldalán van gumírozott támasz a hüvelykujjunknak, illetve mindkét oldalon van egy-egy gomb, amit kedvünk szerint programozhatunk az egérhez kapott szoftverrel. A fényes fekete felület láttán meg voltam győződve arról, hogy pár perc használat után tele lesz zsíros ujjlenyomatokkal, de szerencsére tévedtem, egy hét után is teljesen újszerű állapotban pihen az asztalomon.

Nagyon bejött a gumi görgő (ötödik gombként is funkcionál), ami még véletlenül sem csúszott meg egyszer sem a Far Cry 3 kalózaival vívott heves csaták közben. Dekorációnak ott van a díszkivilágítás, a görgő és a GX gaming felirat szép fehéren villog (ez is állítható szoftverből). Gyakorlati haszna nincs igazán, de legalább menőn néz ki. Az egér maximálisan 3500 dpi-t bír, viszont ez is állítható, nagyon sok játékos az 1800 dpi-s beállításra esküszik játékok közben, ez mondjuk szokás kérdése, nekem semmi bajom nem volt az alapbeállítással. Az 1.8 méteres kábel tökéletesen elegendő, a csatlakozó aranyozott mondjuk ez jól hangzó marketingszöveg, nem hiszem hogy lényegében befolyásolna bármit is.

Az egérgombok tökéletesek, hiába tesszük rá az ujjunkat a gombokra nem fogjuk véletlenül kilőni a lábunk elé az RPG lövedéket. Minimális erő kell a gombok használatához, ettől lesz olyan precíz az egér még hosszú órák után is. A Maurus egér meglehetősen könnyű, apró erőkifejtés kell ahhoz, hogy megmozdítsuk, de még ezt is lehet variálni a 20 grammos beépített súllyal. Első ránézésre az egér kicsit aprónak tűnhet, ennél nem lehet az egész tenyerünket az egéren pihentetni, de egy húzósabb FPS csatában erre nincs is nagyon lehetőségünk, itt karomként tapad az ujjunk a gombokra, hogy minél gyorsabban tudjunk reagálni a támadásokra. A gyári adatok szerint az egér gombjai 8 millió feletti kattintást bírnak, értelemszerűen ezt nem tudtuk még letesztelni, viszont a Diablo III-al is kipróbáltuk és büszkén jelenthetem, hogy két paragon szint elteltével sem találtam kivetnivalót a működésben. Viszont az új egér bevetésével egy futás alatt jött két zöld set item is, nagyon remélem, hogy ezt a jó szokását a későbbiekben is megtartja a játék. Új egér, magasabb MF, már megérte használni.

Ár-érték kategóriában a Maurus az egyik legjobb választás, főként akkor ha a GameStar előfizetés mellé kapja meg valaki. Csak ajánlani tudom, ezzel egészen biztosan nem fog hátrányba kerülni az online ütközetekben.  

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)