Hirdetés

Max Payne remake, Control folytatás és még más meglepetés is készül a Remedynél

|

A stúdió negyedéves jelentése tele volt jó hírekkel, pláne a Control rajongók számára.

Hirdetés

A Remedy nem az a csapat, amely évente kierőszakol magából egy megjelenést a biztos bevétel reményében. A srácok jó sokáig ülnek az ötleteik felett, ez nem volt másképp az Alan Wake 2-vel sem. A horror-akciójáték hatalmasat ment, és a stúdió legutóbbi negyedéves jelentése szerint az továbbra is a Remedy leggyorsabban fogyó címének minősül, összesen 1,3 millió példányt adtak el februáig bezárólag belőle. 

A jelentés egyébként nem csak az Alan Wake 2 sikereiről mesélt. Kiderült, hogy a Remedy lett a Control franchise teljes tulajdonosa. Ez nagy hír a stúdiónak, mivel a 2019-es akciójátékot eredetileg a 505 Games adta ki, így megoszlottak az azzal kapcsolatos jogok. Ennek mostanra vége, így innentől a csapat gőzerővel rápörög a további címek fejlesztésére.

Hirdetés

Első körben a Project Condorra koncentrálnak a srácok, amely egy szolgáltatásalapú Control spin-off lesz. Aki a tényleges folytatást várja, annak szüksége lesz egy nagy adag türelemre: a Control 2-nek még csak a dizájndokumentációján dolgoznak. Most születnek papíron a játékmechanikák, világépítési tervek, tehát az alapoknál járunk. A tényleges fejlesztés remélhetőleg 2024 második negyedévében indulhat majd.

Ami a Max Payne-t illeti, ott az első és második rész remake-jei is szóba került. Egyelőre ezek is csak előkészületi státuszban álldogálnak, de a második negyedévben már beindulhat a gépezet, mi pedig nagyon tudnánk örülni neki.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Az utolsó a sorban a Kestrel munkacímen készülő projekt, ami egy F2P kooperatív kaland. Ezt a közelmúltban át kellett tervezniük, így itt is dizájnfinomítások történnek jelenleg. A játékot a Tencent fogja kiadni egyébként, ami már a Remedy tulajdonjogának 15 százalékát birtokolja.

A srácok tehát nem malmoznak unottan az iroda sarkában, igen elfoglaltak. Jelenleg rengeteg melójuk van, de ezek alapján úgy tűnik, hogy a Control spin-off lesz az első ami megjelenhet majd az Alan Wake 2 után. 

Mit szóltok a tervekhez? Melyik címet várjátok a legjobban?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)