Hirdetés

Carmageddon: Max Damage, Ghostbusters - 2016. júliusi játékmegjelenések

|

Már a kiemelt címekből is sejthetitek, hogy nem ez lesz a játékvilág legfényesebb hónapja. Júliusban úgyis mindenki nyaral, de aki még a tavaszi elmaradások pótlása mellett is valami újra vágyik, találhat magának ezt-azt.

Hirdetés

Kiértünk a tavaszi játékszezonból, de még nem jutottunk el az ősziig, ami augusztus végén veszi kezdetét. Pont az üresjárat júliusban vagyunk, ilyenkor csak a legbátrabb fejlesztők és kiadók jelentkeznek valami újdonsággal, hiszen ilyen napsütésben a legtöbben inkább strandon, tengerparton, vagy legalább a szabadban töltik idejüket, nyaralásra költik el pénzüket. A hetven százalékban reménytelen Carmageddon: Max Damage mellett a bukásra ítélt Ghostbusters, a felújított Fahrenheit: Indigo Prophecy, valamint az early accessben induló We Happy Few azok, amikre érdemes lehet odafigyelni - elég sovány, de azért nézzétek végig, mit hoz a hónap, hátha megtetszik valami. 

Star Ocean: Integrity and Faithlessness - július 1. - PlayStation 3, PlayStation 4

Hét év után ismét új résszel bővült a Star Ocean sorozat, ami sok más japán játékhoz hasonlóan ugyancsak egy JRPG. Eseményei a második és harmadik rész között játszódnak. A harcok valós időben zajlanak, és válthatunk csapatunk hét tagja között. 

The Incredible Adventures of Van Helsing II - július 1. - Xbox One

A minden játékának zavarbaejtően hosszú címet adó Neocore már kiadta a Van Helsing sorozat első részét Xbox One-ra, és holnap megérkezik a második is, mely új játékmechanikákkal tette még érdekesebbé a kalandozást Borgovia világában. A játék mindössze kb. 4000 forintba kerül, és nem csak azért érdemes megvenni, mert több tíz órányi szórakozást kínál, hanem azért is, mert megvásárlásával magyar játékfejlesztőket támogathattok.

The Banner Saga 2 - július 1. és 5. - Xbox One, PlayStation 4

A hónap végéről hirtelen a hónap elejére hozták a taktikai szerepjáték, a The Banner Saga 2 konzolos változatainak megjelenését, ami nem csak most, de a jövőre nézve is jó hír. Az első rész portjára egy évet kellett várni, a másodiké viszont 3 hónap alatt elkészült, és lehet, hogy a folytatást már mindenki ugyanattól a naptól fogva szerezheti meg. A One-os változat holnaptól (Golddal ingyen), a PS4-es jövő keddtől lesz elérhető.

Lost Sea - július 5. - PC, PlayStation 4, Xbox One

Ha a fantasy téma nem jön be, de karibi köntösben szívesebben fogadnátok egy izometrikus akció-kalandjátékot, a Lost Sea nektek való. Az eastasiasoft játéka a Bermuda-háromszögbe visz minket, ahol fel kell fedeznünk egy rakás procedurálisan generált szigetet, barátkozni a lakókkal, lecsapni azt, aki nem kedves hozzánk. One-ra már letölthető, a másik két platformra készült változatra keddig kell várni.

Carmageddon: Max Damage - július 8. - PlayStation 4, Xbox One

Nem igazán jött be a Carmageddon visszatérése, a Reincarnation csak sok-sok patch után került elfogadható állapotba. A Max Damage valamivel jobb lehet, a Stainless valószínűleg tanult a hibákból, és nem követi el őket újra. Az először konzolokra, majd valamikor később PC-re is megjelenő (és a Reincarnation-tulajoknak utóbbin ingyenes) alkotásban több mint 30 autó egyikével, 10 nagy, nyitott helyszínen vadászhatunk le járókelőket és más versenyzőket, multiban és karrier módban egyaránt. 

Romance of the Three Kingdoms XIII - július 8. - PC, PlayStation 4

Nyugaton is megmagyarázhatatlanul sikeres lett a Romance of the Three Kingdoms XIII, pedig a lokalizált verzió csak most érkezik. Egy stratégiai játékról van szó, amiben választunk egy hőst, városokat menedzselünk, diplomáciai kapcsolatokat építgetünk, és harcolunk másokkal.

Ghostbusters - július 12. - PC, PlayStation 4, Xbox One

A Ghostbusters mostanában a harmadik olyan játék (a Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutants in Manhattan és a Tony Hawk's Pro Skater 5 után), amiből az Activision valamiért nem akar újságírói példányt adni. Nyilván nem az a cél vele, hogy a kritikusokat lenyűgözzék, hanem hogy a hamarosan mozikba kerülő filmet meglovagolva megfejjék egy kicsit a rajongókat, de nem sok jót sejtet, hogy hátráltatni akarják az újságírókat. Mindenesetre kettő-négy fővel, kooperatívan vadászhatunk szellemeket izometrikus nézetből, négy soha nem látott szellemirtó (két férfi és két nő) valamelyikének szerepében, a film eseményei után.

Song of the Deep - július 12. - PC, PlayStation 4, Xbox One

Az Insomniac Games legérdekesebb projektje most kétségtelenül az új Pókember játék, viszont két AAA cím között összedobtak egy apróságot is. A metroidvania stílusú Song of the Deepben egy kislányt, egész pontosan az ő tengeralattjáróját terelgetjük, hogy azzal megkeressük horgászás közben eltűnt édesapját. Az év indie meglepetése is lehet. 

Infinium Strike - július 14. - PC, Mac, Linux, PlayStation 4, Xbox One

Az Infinium Strike-ról elég annyit tudni, hogy egy tower defense cím, amiben egy űrhajót kell megvédenünk. Sztorivezérelt kampányt és árkád módot is találunk benne.

Fahrenheit: Indigo Prophecy Remastered - július 18. - PlayStation 4

Még a Heavy Rain és a Beyond: Two Souls (pláne a Detroit Become Human) előtt a Quantic Dream készített egy zseniális, nem PlayStation-exkluzív kalandjátékot. A tavaly PC-re és mobil készülékekre megjelent Fahrenheit: Indigo Prophecy Remastered a hónap közepétől PlayStation 4-re is kapható lesz, 1080p-s felbontásban játszhatunk a játékkal, ami inkább interaktív film, de aki ismeri a Quantic Dream munkásságát, az ezt bizonyára már tudja. Akinek kimaradt, annak most érdemes pótolni.

Hitman Summer Bonus Episode - július 19. - PC, PlayStation 4, Xbox One

Miután a Square Enix bejelentette, hogy hat helyszín lesz a Hitmanben, viszont hét epizódból áll, kíváncsiak voltunk, hogyan fog kinézni a hetedik rész. Nem vártuk, hogy ilyen lesz; a Summer Bonus Episode két küldetést hoz, melyek egyike Sapienzába, a másik Marrakeshbe visz minket, és egy alternatív idősíkon játszódnak, nem kapcsolódnak a fő sztorihoz. A The Icon során egy filmszereplőt kell forgatás közben ártalmatlanítani, az A House Built on Sandben pedig meg kell akadályoznunk, hogy egy építkezési vállalat titkokat szivárogtasson ki konkurenciájáról. A pályákat némileg átalakítják, így teljesen új élmény lesz visszatérni a korábbi városokba. Az alábbi képen például Sapienza látható, közepén egy hatalmas robot akármivel.

I Am Setsuna - július 19. - PC, PlayStation 4

A Square Enix kötelékébe tartozó Tokyo RPG Factory első játéka az I Am Setsuna (korábban Project Setsuna), mely fejlesztőcsapata nevéhez illően egy JRPG. Harcrendszere a Chrono Triggerhez hasonló, története pedig az ígéretek szerint szívhezszóló és emlékezetes. Úgy legyen.

Kill Strain - július 19. - PlayStation 4

A tervezetthez képest jó fél évet csúszott, de július második felében jön a Sony San Diego free-to-play, multiplayer címe, a Kill Strain. 5v5 meccseket játszhatunk, melyek során mutánsok és emberek csapnak össze. Az emberek feladata az ellenfél egy bázisának elpusztítása, viszont a másik oldal úgy is nyerhet, hogy átváltoztatja az összes embert mutánssá. Érezni rajta egy kis MOBA-hatást. 

Human Fall Flat - július 22. - PC

Fizikai alapú fejtörőket kell megoldanunk egy ruganyos figurával, aki úgy néz ki, mintha a Gang Beastsből kölcsönözték volna. A videó tökéletesen bemutatja, miről szól, nézzétek meg.

Chambara - július 26. - PlayStation 4

A Chambara egy lopakodós, 2-4 fővel, helyi multiplayerben játszható játék, melynek különlegessége, hogy a pálya csak két színből áll - egyik szín az egyik csapathoz, másik a másikhoz tartozik, és tökéletesen beleolvadnak a pálya azon területeibe, ami velük megegyező színűre van festve. Választhatunk egy közelharci fegyvert, majd igyekeznünk kell csendben, sunyin becserkészni áldozatainkat.

We Happy Few - július 26. - PC, Xbox One [Early Access]

A hónap végén, rejtélyes okokból csak félkész változatban megjelenik a nagyon beteg, de egyúttal zseniális We Happy Few. Egy olyan világba kerülünk, ahol mindenki hallucinogén drogokat szed, és meg akarják ölni azt, aki nem. Főhősünk vonakodik bevenni a pirulákat, és így rájön, hogy a világ, ami körülötte van, valójában mennyire borzalmas. Menekülőre fogja, de még mielőtt megszökhetne, jópár kihívás várja. 

2016. augusztusi játékmegjelenések

Abzu - augusztus 2. - PlayStation 4

Tom Clancy's The Division - Underground - augusztus 2. - PlayStation 4

Livelock - augusztus 2. - PlayStation 4

Might and Magic Heroes VII - Trial by Fire - augusztus 4. - PC

No Man's Sky - augusztus 10. - PC, PlayStation 4 [Előrendelés]

2064: Read Only Memories - augusztus 16. - PlayStation 4, PlayStation Vita

F1 2016 - augusztus 19. - PC, PlayStation 4, Xbox One [Előrendelés]

Deus Ex: Mankind Divided - augusztus 23. - PC, PlayStation 4, Xbox One [Előrendelés]

Madden NFL 17 - augusztus 23. - PlayStation 4, Xbox One [Előrendelés]

The King of Fighters XIV - augusztus 23. - PlayStation 4

Assetto Corsa - augusztus 26. - PlayStation 4, Xbox One

Attack on Titan - augusztus 26. - PlayStation 3, PlayStation 4, PlayStation Vita

World of Warcraft: Legion - augusztus 30. - PC, Mac [Előrendelés]

Champions of Anteria - augusztus 30. - PC

Verdun - augusztus 30. - PlayStation 4, Xbox One

Grow Up - augusztus - PC, PlayStation 4, Xbox One

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)