Hirdetés

The Last Guardian, Dead Rising 4 - 2016. decemberi játékmegjelenések

|

Közel már a vége, de bőven maradtak újdonságok az év utolsó hónapjára is. Befut a régóta várt The Last Guardian, a Ubisoft újdonsága, a Steep, a Dead Rising sorozat következő része, valamint a Telltale-féle The Walking Dead 3. évadának nyitó epizódja is.

Hirdetés

Már majdnem mindenki ellőtte utolsó töltényeit, a Black Friday pedig végképp tökéletes alkalom volt arra, hogy bepótoljunk mindent, amivel ki akarjuk tölteni a tavaszi szezonig hátralévő időt. Az ősz nagy címei közül is jónéhányat jelentősen leáraztak, a Titanfall 2 és a Watch Dogs 2 konzolos változata például egyaránt meglepően olcsón voltak kaphatóak. Ha mégsem vásároltatok be, hanem inkább karácsonyra lepnétek meg magatokat (esetleg azokat, akik a szíveteknek kedvesek) valamivel, ne adj' isten maradt még egy kis zsebpénz az utolsó hetekre,vagy akár nem találtátok meg azt az elmúlt időszakban, amire vágytatok, december hozhat még nektek való élményeket. A cikk végén azt is láthatjátok, mivel nyitjuk az évet - lesz pár nagy durranás.

2016. decemberi játékmegjelenések

The Dwarves - december 1. - PC, Mac, Linux, PlayStation 4, Xbox One

Törpök szerepében kalandozhatunk egy fantasy világban, melyet Markus Heitz Die Zweige (Törpök) regényei ihlettek.

Apollo Justice: Ace Attorney - december 1. - iOS, Android

Az Ace Attorney sorozat negyedik része eredetileg DS-re jelent meg közel 10 évvel ezelőtt, de a Capcom most okostelefonokra ülteti át.

Maize - december 1. - PC

A nyugodt ünnepekhez tök jól passzol egy sétaszimulátor. A Maize-ben két tudós félreérti az Egyesült Államok kormányának utasításait, ezért saját tudattal rendelkező kukoricát hoz létre. Mi egy elhagyott farmra kerülünk, ezt körbejárva kell felfedeznünk mindent, és jól meglepődni a meglepetéseken. 

Steep - december 2. - PC, PlayStation 4, Xbox One [Előrendelés]

A Ubisoft újra megpróbálkozik az extrémsportokkal. Shaun White sehol, helyette saját karaktereinkkel mehetünk snowboardozni, szárnyasruhával repülni, síelni, ejtőernyőzni vagy sétálni az Alpokba. Izgalmas kihívások várnak minket, melyek egy részét a Ubisoft, másik részét a közösség tagjai készítik - akár mi is előállhatunk valamivel. 

Super Mario Maker - december 2.  - Nintendo 3DS

Bár a 3DS korlátai miatt a Wii U-ra megjelent Super Mario Makert nem lehetett teljes egészében átültetni, egy nagyon hasonló, pár funkcióban eltérő változat megjelenik a napokban. A játék egyrészt 100, a Nintendo által kitalált pályát kínál, de aki ennél is többet akar, válogathat a Wii U-s játékosok által készített pályákból, vagy sajátokat kreálhat, amiket más, 3DS-es barátaival oszthat meg - a netre nem tölthetők fel, csak egymás között passzolgathatók. A játék önmagában, az alap pályák miatt is megéri, kötelező minden 3DS-tulajnak.

Euro Truck Simulator 2 - Vive la France! - december 5. - PC

Megjártuk Skandináviát, most pedig Nyugat-Európa felé visz az utunk, egész pontosan Franciaországba, ahol hangulatos falvakban, 15 városban, csodálatos tájakon át fuvarozhatunk. 

ARK: Survival Evolved - december 6. - PlayStation 4

Végre a PlayStation 4-esek számára is elérhető lesz az ARK (ami amúgy még mindig nincs teljesen kész, de ez részletkérdés), ráadásul két csomagban. A játékot önállóan is megvehetjük, de aki a teljes csomagot akarja, a Survivor's Packkel a Scorched Earth kiegészítőt is beszerezheti.

Space Overlords - december 6. - PlayStation 4, PlayStation Vita

A 12 Hit Combo! csapatának játékában saját galaxist teremthetünk, különböző típusú bolygókkal, amiket aztán kedvünk szerint népesíthetünk be és menedzselhetünk. Egyjátékos kampányok és többjátékos módok egyaránt lesznek benne.

Werewolves Within - december 6. - HTC Vive

Az Eagle Flight után nem sokkal jön a Ubisoft következő VR-játéka, először HTC Vive-ra. A Werewolves Within egy 5-8 játékosra tervezett társasjáték, melyet mindenki szemüveggel a fején játszhat. Elsődleges célja, hogy átültesse a társasozás élményét a virtuális térbe. Suttoghatunk a játékban mellettünk ülőknek, miközben próbálunk rájönni, a körben ülők közül ki a vérfarkas.

Arizona Sunshine - december 6. - HTC Vive, Oculus Rift

Arizonában kitör a zombiapokalipszis, nekünk pedig a közepén állva kell írtani azt, aki a húsunkat akarja. 

Dead Rising 4 - december 6. - PC, Xbox One [Előrendelés]

A Dead Rising 4 más lesz, mint a korábbi játékok, és ezzel egyaránt nyerhet és bukhat. Nincs időzítő, nem lehet a sztorimódot kooperatívan játszani, ugyanakkor így jobban imponálhat a sorozatot eddig nem ismerőknek - a rajongók egy részét viszont eltántoríthatja. Karácsony, zombik, vicces erőszak; nem látjuk, mi csúszhat félre.

Star Wars Battlefront - Rogue One: Scarif - december 6. - PC, PlayStation 4, Xbox One

A Star Wars Battlefront utolsó DLC-je a Zsivány Egyes egyik csataterére, a homokos-pálmafás Scarif bolygóra visz minket, ahol a film karaktereivel találkozhatunk. Hangolódáshoz is tökéletes, de biztosak vagyunk benne, hogy azok is jól szórakoznak vele, akik nem rohannak a moziba.

Star Wars Battlefront - Rogue One: X-Wing VR Mission - december 6. - PS VR

Egyelőre kizárólag PS VR-ra jelenik meg a Battlefront VR spin-offja, amiben egy X-Wingben ülve csatázhatunk.

The Last Guardian - december 7. - PlayStation 4 [Előrendelés]

A Team Ico játéka nagyon hosszú várakozást követően végre megjelenik, és ebben különösen azután, hogy a sajtócsomag hozzánk is megérkezett, egészen biztosak lehetünk. A játékban egy kisfiúval és tollas, repülő kutyájával mászkálhatunk, felfedezhetjük a világot, fejtörőket oldhatunk meg, úgy kapcsolódhatunk ki, ahogy csak a Team Ico játékai tudnak minket kikapcsolni.

Space Hulk: Deathwing - december 9. - PC

Sokféle Warhammer játékot kaptunk idén, de FPS-t még nem. Ezt a hiányt pótolja a Space Hulk: Deathwing, mely egyaránt kínál egyjátékos kampányt és kooperatív többjátékos módot. Space Marine Terminatorként darálhatunk és három képességfán oldhatunk fel képességeket. Szorítunk, hogy jó legyen.

Drive! Drive! Drive! - december 13. - PC, PlayStation 4, PlayStation Vita

A nagyon fura versenyjátékban egyszerre kell több pályán vezetnünk. Ha úgy érezzük, az egyiken jól megyünk, átválthatunk egy másikra, hogy ott is az élre törjünk, viszont ilyenkor az MI veszi át az irányítást, ami nem olyan ügyes, mint mi. Még pályaszerkesztő is lesz benne.

Stardew Valley - december 14. - Xbox One

A PC-re februárban megjelent Stardew Valley óriási siker lett, pedig egy farmgazdálkodós játékról van szó, amiben mellékesen barlangban mászkáló szörnyekre is vadászhatunk. A részletessége az, ami igazán magával ragadó.

Super Mario Run - december 15. - iOS

A Nintendo első iOS-es játékában természetesen Mario a főszereplő. Folyamatosan szalad jobbra, nekünk pedig csak arra kell figyelni, hogy a goombákat és az árkokat ugrálással elkerülje.

The Walking Dead: A New Frontier - december 20. - PC, Mac, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One, iOS, Android

A tervezettnél kicsit később indul a The Walking Dead kalandjáték-sorozat harmadik évada, de már most tudjuk, hogy megéri várni rá. Az A New Frontierben már egy idősebb, tinédzserkorú és jócskán harcedzett Clementine köszön vissza, de nem csak őt irányítjuk, hanem egy új karaktert, Javiert is. 

Eagle Flight - december 20. - HTC Vive

PS VR-on és Oculus Riften már lehetünk madarak, de a Vive eddig kimaradt. December 20-án viszont a HTC headsettel rendelkezők is pótolhatják. 

Rollercoaster Dreams - december 22. - PlayStation 4, PS VR

Míg PC-n a Planet Coaster és a RollerCoaster Tycoon küzdöttek meg novemberben, PS4-en a Rollercoaster Dreams próbál érvényesülni, amiben az említettekhez hasonlóan egy vidámparkot kell építenünk és üzemeltetnünk. PS VR-ral az egészet bejárhatjuk. Nem néz ki jól sajnos, de hátha betölti az űrt, amíg a Frontier úgy nem dönt, konzolokra költözteti játékát.

2017. januári játékmegjelenések

Night in the Woods - január 10. - PC, Mac, Linux, PlayStation 4

Spheroids - január 10. - PC, Xbox One, PlayStation 4, PlayStation Vita, Wii U

Criminal Girls: Invite Only - január 11. - PC

Urban Empire - január 20. - PC

Gravity Rush 2 - január 20. - PlayStation 4, PlayStation Vita

Dragon Quest VIII: Journey of the Cursed King - január 20. - Nintendo 3DS

Resident Evil 7 - január 24. - PC, PlayStation 4, PlayStation VR, Xbox One [Előrendelés]

Yakuza 0 - január 24. - PlayStation 4

Tales of Berseria - január 27. - PC, PlayStation 4

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)