Hirdetés

Megkavarja a Riot a League of Legends sztoriját, hogy mindennek legyen értelme

|

Emlékszik még valaki az Idézőkre? Na, aki még azok elvesztését se heverte ki, az most felköthet a gatyáját.

Hirdetés

A League of Legends háttérsztorija kezdetben meglehetősen egyszerű volt: a rúnaháborúk miatt Runeterra kormányai felállítottak egy háborús intézményt, ahol idézők elrendezték a régiók vitás dolgait civilizált korlátok között. Ez a kerettörténet szépen összerakta, hogy miért is harcolunk mi a Szurdok bázisaiért, de a sztorivezetési lehetőségeket meglehetősen szűkös korlátok közé szorította. Néhány éve ezért is dobta ki az egész idézős témakört a Riot Games írói csapata.

A karakterek történetét átalakították, az Institute of Wart és az idézőket teljesen kiirtották, és a játékot elszeparálták a történetmeséléstől. Innentől kezdődött a modern kánon, aminek részei voltak a Universe oldalán olvasható rövid mesék, a Legends of Runeterra kártyáinak leírásai és az évek során megjelent animációs videók. Aztán jött az Arcane.

Hirdetés

A Netflix és a Riot Games nagysikerű szériája csodálatos történetet hozott a képernyőkre, de az Arcane sztorijai szöges ellentétben álltak az eddig megismert LoL-kánonnal. A helyzetet az sem segítette, hogy a Legends of Runeterra sztorijai is sokszor ütköztek a korábbi történetek mondandóival.

"Mi kánon? Mi nem kánon? Az Arcane most a saját kánonja, vagy mi történik itt?"

A közösség kérdéseire most maga a Riot Games hozta a választ, de nem biztos, hogy ennek mindenki örülni fog.

A lényeg, hogy megint teljesen átalakítják a League of Legends lore-ját. Ami biztos, hogy az Arcane sorozat egésze, egyes animációs videók (de nem mindegyik), egyes Riot Forge játékok (pl.: Song of Nunu) és minden jövőbeli tartalom az új kánon része lesz. Nem fogják annyira felrúgni az egész univerzumot, mint az első nagy átalakításnál, de sok minden fog változni. A gond ezzel az, hogy fogalmunk sincs, az eddigi tartalmakbólmi számít kánonnak és mi nem.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Annyit még bejelentett a Riot Games, hogy a Universe oldalán olvasható rövid történetek itt véget érnek. A jövőben nem jön több hasonló sztori, és az egész Universe oldalt át akarják majd alakítani valamikor a későbbiekben.

Csak hogy tisztázzuk a dolgot: a 2014-es átrendezés óta megjelentek könyvek, képregények, egy rakat animációs videó, négy Riot Forge játék, és számtalan történet a Legends of Runeterrán, a Universe oldalán és a karakterleírásokon keresztül. Jelenleg mindezen tartalmak helyzete, sorsa egészen kérdéses.

Reméljük, hogy a Riot Games írói valamikor jelentkeznek majd egy hosszabb közleménnyel, mert azok, akik évek óta gyűjtik a League of Legends világának sztorijait, most izzadva várják a bejelentéseket.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)