Hirdetés

Metal Gear-gyanús projektet kaszálhatott el a Konami

|

Az MGS-széria egyik veteránja egy titokzatos, kukázott játékról értekezett a közösségi médiában.

Hirdetés

Habár rengetegen örülnénk neki, egyelőre semmiféle hivatalos jele nincs annak, hogy a Konami a közeljövőben bármit is kezdene a Silent Hil és a Metal Gear-sorozatokkal. Pletykák persze mindig akadnak, legutóbb tavaly ősszel röppent fel, hogy a kiadó mindkét franchise feltámasztását tervezi, a bejelentés viszont azóta sem történt meg.

Most pedig egy másik szóbeszéd borzolja a kedélyeket, amit az MGS-széria egyik veteránja, Nakamura Ikuja indított világ körüli turnéra.  

Hirdetés

A játékipari szakember/művész Nakamura szinte az egész pályafutását a Metal Gear-sorozattal töltötte, az 1998-as Metal Gear Solidtól egészen a 2018-as Metal Gear Survive-ig. A most felkapott, de még 2020 végén megosztott Twitter-posztjaiban pedig egy olyan projektről ír, amit a Konami 2019-ben kezdett fejleszteni, ám végül néhány hónap után fiókba került.

A játék elvileg egy meglévő IP felélesztése lett volna, és talán egy teljesen új brand kedvéért kaszálták el.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Nakamura ugyan egy szóval sem említette a Metal Geart, de mivel ilyen közel áll a szériához, a legtöbben a lopakodós franchise-t sejtik a posztok mögött. A legutóbbi számozott folytatás, a Metal Gear Solid V: The Phantom Pain az idén már 7 éves lesz, szóval érthető okokból fájdalmas az elképzelés, hogy egy esetleges MGS-cím landolt a kukában.

Nakamura viszont tavaly augusztusban beharangozta, hogy íróként és dizájnerként dolgozik egy bejelentetlen játékon a Konaminál, így még az is megeshet, hogy ismét a Metal Gear-széria körül sertepertél.   

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)