Hirdetés

Midway felvásárlás - A történet vége

|

Az elmúlt évek egyébként is megviselték a patinás amerikai kiadót, így egy, a mostaninál erőtlenebb válság is elegendő lett volna ahhoz, hogy végleg padlóra küldje.

Hirdetés

A chicagói központtal alapított Midway Games 1988 óta számtalan játéktermi játék mellett a Mortal Kombat, a Gauntlet és a The Suffering sorozatokat hozta be a köztudatba.



A már egyébként is gyengélkedő kiadó (Blacksite bukás, UT3 iránti visszafogott kereslet, NBA Ballers bukás, stb.) múlt hét pénteken került a Warner Bros. tulajdonába. A végül 49 millió dollárba került kiadó összes létező franchise-a, brandje, márkaneve, és egyéb ingósága átvándorolt a Warner égisze alá. A felvásárlás egyrészt munkahelyek megtartását (Midway Seattle - Korábban Surreal néven készítettek Drakan, és The Suffering játékokat.), másrészt munkahelyek felszámolását is jelentette. A The Wheelman után fűhöz-fához rohangáló Midway Newcastle a Necessary Force bemutatójával nem tudta lenyűgözni a fejeleket, így mindannyian utcára kerülnek. A Midway Sand Diego hasonló eljárásra számíthat, hacsak augusztus utolsó napjáig bezárólag nem sikerül komoly vevőt találni.



A történetnek ezzel még nincs vége, hiszen a chicagói főhadiszállás hatvan munkatársa kapja meg szeptember 13-án felmondólevelét. A leépítés csak a menedzsmentet érinti, az érdemi játékfejlesztést végző Midway Chigago továbbra is Ed Boon vezetése alatt áll majd, és zavartalanul dolgozhat a kiszivárgott információk szerint kegyetlen és brutális Mortal Kombat 9-en. A Midway Seattle félkész GTA-klónjának (This is Vegas) sorsa most a Warner döntéshozóinak kezében van.

 

 

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)