Hirdetés

Minecraftban tervezik meg a Microsoft új főhadiszállását

|

Nem csak a szünetekben veszik hasznát a játéknak a Microsoft emberei.

Hirdetés

Egy ideje már érik a cég kampuszának kibővítése, amiben a Minecraftnak is fontos szerepe lesz.

Hirdetés

A Microsoftnál nemrég elkezdték tervezgetni a redmondi főhadiszállás bővítését, ami ha minden jól megy, 2022 körül készen is lehet. Az óriásvállalat a Blockworks nevű céget kérte fel a tervezési munkálatokra, akik korábban már a Disney és a Warner Bros. épületeit is megtervezték. A csapatot sokan onnan ismerhetik, hogy a munkáikhoz a Minecraftban rejlő kreatív lehetőségeket hívják segítségül, ez pedig most sem volt másképp.

A CNBC azt állítja, hogy a közös munka akkor fogalmazódott meg a Microsoft egyik ingatlanosának a fejében, amikor látta kisfiát miközben épp a Minecraftot nyüstölte, az üzletember ekkor megfontolóra vette, hogy esetleg komolyabb szerepet is kaphatna a játék a cég jövőjében. Mindez nagyon szépen hangzik, ám valószínűleg nagyban hozzátartozik az igazsághoz, hogy a Minecraft már évek óta a Microsoft tulajdonát képezi, így pedig duplán megéri a Blockworks-szel való közösködés.

A projekt óriási méretével együtt is a Blockworksnek mindössze pár hétre volt szüksége ahhoz, hogy a nulláról felépítse a kampusz jelenlegi kialakítását a játékon belül. A Minecraft Education Edition tulajdonosai innen letölthetik, majd kedvükre fel is fedezhetik a redmondi főhadiszállás aktuális verzióját, mely a Microsoft szerint fokozatosan változni és bővülni fog, hogy aztán a valóságba is átültethessék a terveket.

Ti szoktatok még alkotni a Minecraftban?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)