Hirdetés

Nikopol: Secrets of the Immortals - Benoît Sokal új kalandja

|

Az egyedi hangulatú képregényeiről ismert belga dizájner legújabb kalandjátéka a befejezéshez közeledvén lelt kiadóra.

Hirdetés

A kevés figyelmet kapott Amerzone, majd a kritikailag és anyagilag is sikeres Syberia két epizódja után Benoît Sokal elhagyta korábbi csapatát (Microids), és saját stúdiót alapított (White Birds). Első játékuk, a Paradise valamivel haloványabb lett, mint vártuk, ám a csorbát sikerrel köszörülte ki a néhány hónapja megjelent Sinking Island. A 25 tagú fejlesztőcsapat azóta sem pihen a jól megérdemelt babérokon, két projekten dolgozik egyszerre. Az Aquarica még képlékeny valami, ellenben a Nikopol: Secrets of the Immortals már csak néhány kalapácsütésre áll a befejezéstől. A játék ötlete érdekes módon nem saját kútfőből pattant ki, hanem a szintén képregényekben utazó Enki Bilal Nikopol trilógiáján alapszik. (A képregény alapján film is készült, amit Immortel címmel vetítettek a mozik.)



A 2023. év Párizsában járunk, ahogy el hataloméhes diktátor uralkodik, s a fasiszta eszmékhez közel álló gazdagokat és a magukra hagyatott szegény tömegeket képletesen és szó szerint is fal választja el egymástól. A játékos Nikopol, egy az űrben megfagyott asztronauta fia felett gyakorolhatja az irányítást. Miközben egyiptomi istenek által lakott piramis lebeg Párizs felett, hírt kapunk arról, hogy apánk életben lehet. Nikopol az anarchia és az immoralitás kettős világa közé szorulva politikai intrikákba keveredik, miközben megpróbál halottnak hitt apja nyomára bukkanni. Sokal rajongói számára kisebbfajta sokkal érhet fel a játék látványvilága, mely nem éppen a mestertől megszokott hangulatot árasztja magából. Ami ugye nem is csoda, tekintve, hogy Enki Bilal álmodta, majd rajzolta meg Nikopol történetét.
A kalandjáték a jelenlegi tervek szerint augusztusban lát napvilágot a Got Game Entertainment bábáskodása alatt.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)