Hirdetés

2017 legjobban várt Nintendo játékai (és konzolja)

|

A Nintendo sem húzza be a féket jövőre, sőt. Ha minden a tervek szerint halad, akkor a jövő év lehet a cég életének egyik nagy fordulópontja.

Hirdetés

Az idei év elképesztően jól sikerült a Nintendónak. Ugyan nekik túl sok közük nem volt hozzá, mégis közbeszéd tárgyává váltak a Pokémon GO elképesztő sikerének köszönhetően.

Ennek egyenes következménye volt, hogy a szörnyes széria eladások tekintetében iszonyatosan jól teljesített a Pokémon Sun & Moonnal. A cégnek most hatalmas a lendülete, és ha jól játsszák a lapjaikat, akkor 2017 egy nagy fordulópont lehet számukra. A fellendülés már most érződik (bár a részvényekben még nem), hiszen milliók tapadnak a mobiljaikra ezúttal éppen a Super Mario Run kapcsán. Mindeközben egy olyan eszköz készül a megjelenésre, ami elfeledtetheti velünk a Wii U harmatos teljesítményét. Lássuk, mit kínál a japán gyártó.

Nintendo Switch - megjelenés: 2017. március

A Nintendo legjobban várt terméke egyértelműen a Nintendo Switch. Egyelőre csak annyit tudunk biztosan, hogy egy tablet-konzolról van szó, ami egy dokkolóval lesz ráköthető a kijelzőnkre. Magunkkal vihetjük majd a Mario, a Pokémon, a Zelda és a többi Nintendo cím következő generációit, és akkor sem kell otthon hagynunk a kalandot, ha kutyát kell sétáltatnunk.

Az első trailerben olyan játékokat láttuk futni a Nintendo Switchen, mint a The Elder Scrolls V: Skyrim - Enhanced Edition, a The Legend of Zelda: Breath of the Wild, az NBA 2k17, a Splatoon, a Mario Kart és egy új Super Mario, azonban nem biztos, hogy ezek mindegyike érkezik. A Zelda és az új Mario biztosan.

Az egyetlen biztos pont jelenleg, hogy a Nintendo jövő év márciusában megjelenteti a konzolt, és a január-februári hónapokban minden titkot elárulnak majd. Mi is megyünk januárban a kapcsolódó sajtóeseményre, figyeljétek a GSO-t a legfrissebb infókért.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild (Wii U/ Nintendo Switch) - megjelenés: 2017.

Fejlesztő: Nintendo
Kiadó: Nintendo
Műfaj: Akció-kaland

Link egy hosszú és mély alvásból ébred nem csak a sztori szerint, de a valóságban is. Évek óta várjuk a nyílt világú, next-gen Zelda játékot, ami már csak néhány röpke hónapra van a megjelenéstől. A Breath of the Wild egy igazi kaland lesz a széria rajongóinak, hiszen akárcsak az első Zelda játékban, itt sem kapunk túl sok instrukciót ahhoz, hogy hova kell mennünk, vagy mit kell csinálnunk. Szabadon fedezhetjük fel Hyrule gyönyörű és hatalmas vadonját, miközben harcolunk és kincsekre vadászunk.

Ez lesz a Nintendo második nagy dobása a Pokémon Sun & Moon után, és ha jól sikerül, akkor rendbehozhatja a Wii U-val keletkezett problémákat. A játék iszonyatosan jól néz ki, és alig várjuk már, hogy kipróbálhassuk.

Dragon Quest VIII: Journey of the Cursed King (3DS) - megjelenés: 2017.

Fejlesztő: Level-5
Kiadó: Square Enix
Műfaj: RPG

A Dragon Quest széria egyik legjobb darabja felújítva jön el a 3DS-re. Illetve már idén jönnie kellett volna, de eltolták a megjelenést, így csak a jövő évben fogjuk megkapni. A lényeg, hogy egy hatalmas RPG vár ránk valamikor 2017-ben, amiben több mint 250 különböző ellenfél típussal küzdhetünk meg, mindezt egy izgalmas történet keretei között.

A Dragon Quest epizódok a Square Enix korai sikerének kulcsai voltak, és mindegyikük többszáz óra kalandot ígér, ami bőven túltesz egy átlagos 3DS játék tartalmi normáján.

Poochy & Yoshi's Woolly World (3DS) - megjelenés: 2017. február 3.

Fejlesztő: Good Feel
Kiadó: Nintendo
Műfaj: Platformer

Jövőre visszatérünk a Nintendo fonalvilágába a Poochy & Yoshi's Woolly World kalanddal. A Wii U-ra már megjelent Yoshi's Woolly World platformjáték 3DS-re alakított változatáról van szó, ami nem csak egy másik platformra viszi a családbarát mókát, hanem ki is egészíti azt exkluzív, csak Poochyra szabott pályákkal, exkluzív lehetőségekkel.

Aki szereti a Nintendo aranyos platformcímeit, az valószínűleg nem fog csalódni a Poochy & Yoshi's Woolly Worldben. Addig jó lesz, amíg nem kapunk egy következő Mariot.

Pikmin 3DS (3DS) - megjelenés: 2017.

Fejlesztő: Nintendo
Kiadó: Nintendo
Műfaj: Puzzle/Platformer

A 2001-ben indult Pikmin széria kapni fog egy 3DS platformer spin-off epizódot, amiben Olimart, a felfedezőt kell segítenünk a különböző pikminekkel. A kis segédeket az érintőképernyővel tudjuk majd vezérelni, akik egyébként színüktől függően más és más szerepet töltenek majd be. A piros pikminek például ellenállnak a tűznek, a kékek simán elvannak a vízben, míg a sárgákat feldobálhatjuk magaslati pontokra.

A fejlesztők szerint akció is vár majd ránk, de ebből egyelőre nem sokat láttunk. Egy érdekes és összetett platformer lesz a Pikmin 3DS, de egylőre sem a pontos címét, sem megjelenési dátumát nem tudjuk. Reméljük, nem várat sokáig minket.

Ééés ennyi...?

Úgy tűnik, hogy igen. Mivel a Wii U gyártását lassan leállítja a Nintendo, a Switch nyitócímeinek listáját pedig még nem hirdették ki, addig csak ennyit tudunk biztosan. A pletykákból egyre valószínűbbnek tűnik, hogy a Pokémon Sun & Moon és a Dark Souls széria egy része is befut majd az új konzolra, de amíg hivatalos megerősítést nem kapunk, addig csak reménykedhetünk.

A 3DS idén télen ellőtt minden puskaport, hiszen megkaptuk az új Pokémont, még nyáron a Monster Hunter Generationst és megérkezett végre a Super Mario Maker lekicsinyített változata is. A jövőbeli nagyobb 3DS címek bejelentésével meg kell várnunk a következő Nintendo Directet, addig pedig bőven lesz még mit csinálnunk az idei év végén befutott címekben is.

Van valami amit nagyon vártok a jövő évtől Nintendo téren? Írjátok meg nekünk a kommentekben, ha pedig valamelyikőtök nyomná a Pokémon Moon-t, az nyugodtan szóljon, ha van egy cserélhető alolai Sandslash raktáron.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)