Hirdetés

Húsz éves a Nintendo 64

|

Két évtizede jelent meg az első adag Nintendo 64, aminek sikerét a hardcore közönség szempontjából talán azóta sem sikerült megismételnie a konzolgyártónak.

Hirdetés

Ma húsz éve jelent meg Japánban a Nintendo 64, ami a cég 3D-s korszakba való belépését lehetővé tévő 64-bites processzoráról kapta a nevét, és rengeteg klasszikust adott a játékos közösségnek. De ez volt az utolsó otthoni konzol is, amihez kazettán vihettük haza a játékokat optikai lemez helyett, bár ez jövőre talán megváltozhat.

A konzol 1996. június 23-án a Super Mario 64, a Pilotwings 64 és a Saikyō Habu Shōgi kíséretében jelent meg, a felhozatal pedig 2003-as megszűnéséig olyan klasszikusokkal bővült, mint a The Legend of Zelda: Ocarina of Time, a Mario Kart 64, vagy éppen a Goldeneye 007. A konzol két emlékezetes kiegészítőt is kapott élettartama alatt, az erejét megnövelő (példájául a rendelkezésre álló memóriát 8MB-ra duplázó) Expansion Pak mellett a Star Fox 64-hez kapható Rumble Pakkel a Nintendo vezette be az első rezgő kontrollert is. Az N64 Európában egyébként csak jó egy éves csúszással, 1997 márciusában jelent meg, nagyjából öt évvel később pedig már utódja, a GameCube is megérkezett. Így is elkelt belőle 32,93 millió példány, amivel minden idők tizenharmadik legjobban fogyó konzolja lett.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)