Hirdetés

Nintendo Switch - kiderült a megjelenési dátum és az ár

|

Végre megtudtuk, mennyibe kerül a Nintendo Switch, és egészen pontosan mikor érkezik meg.

Hirdetés

A Nintendo rajongók valószínűleg már jó előre bekarikázták naptárukban a mai napot, ugyanis most zajlik az az élő stream adás, ahol végre leleplezik az új Nintendo Switch konzol pontos árazását, megjelenési dátumát és a kezdeti játékfelhozatalt. A konzol március 3-án érkezik meg Európa bizonyos részeibe, várjuk majd a hazai forgalmazó nyilatkozatát a pontosabb részleteket illetően.

Az ajánlott fogyasztói árat 299,99 dollárra lőtte be a Nintendo, Japánban pedig 29 999 jenért lesz kapható az új konzol. Az európai vásárlóknak azt tanácsolták, hogy a helyi boltokban érdeklődjenek majd a hivatalos árak utána, ami valószínűleg azt jelenti, hogy mi 300 euró körül számíthatunk a Nintendo Switch-re (ez kb. 92 ezer forint jelenlegi árfolyamon, plusz a hazai adóterhek). 

Shinya Takahashi, a Nintendo szoftverfejlesztésért felelős részlegének elnöke elmondta, hogy a Switch magában foglalja a cég eddig összes konzoljának legjobb tulajdonságait, az eredeti Game Boy L, R, X és Y gombjaitól kezdve egészen a Wii U gampadjéig minden korábbi gépükből a legjobb elemeket emelték át a Switch megalkotásánál. A kontrollerekről itt találtok részletesebb információt.

A multiplayer élményre is komoly hangsúlyt kívánnak majd fektetni, ami egészen 2017 nyaráig ingyenesen kipróbálható lesz, utána viszont hasonló előfizetéses modellre váltanak, mint például a Sony vagy a Microsoft. Izgalmas újdonság, hogy bármilyen okoseszközünk alkalmas lesz majd arra, hogy online játék közben kommunikáljunk vele a pajtásainkkal.

A konzol akkumulátorának élettartamáról is esett szó, elméletileg két és fél órától hat óráig terjedhet az az időszak (attól függően, milyen játékot nyúzunk), amit egy töltéssel kibír a Nintendo Switch. Ugyanakkor az is kiderült, azalatt is folytathatjuk a játékot, hogy töltjük a konzolt. 

Az új gép megjelenésekor érkező játékok számára remélhetőleg nem lehet majd panaszunk, külsős csapatok most is több mint 80 címet fejlesztenek. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)