Hirdetés

"A No Man's Sky egy hiba volt" - olvashattuk a fejlesztők posztjában

|

Feltörték a Hello Games Twitter profilját, a No Man's Sky készítőinek accountján furcsábbnál furcsább bejegyzések jelentek meg.

Hirdetés

A No Man's Sky kapcsán nem őriz kellemes emlékeket a játékos társadalom, az elmúlt pár óra eseményei alapján pedig hackerek is alaposan berágtak a Hello Games csapatára. Elég kusza történet következik, figyeljetek nagyon!

Nemrégiben a következő tweet jelent meg a csapat hivatalos Twitter profilján, a szöveg szerint a "A No Man's Sky egy hiba volt":

A Kotaku a fejlesztőkhöz közeli forrásokra hivatkozva ezután arról írt, hogy a szóban forgó bejegyzés azután született, hogy a Hello Games profilját hackerek feltörték és jelenleg ők garázdálkodnak rajta. Ezalatt több szerkesztőségbe is e-mailek futottak be, melyeket elméletileg Sean Murray, a Hello Games fejese írt. Az üzenetek ugyancsak a "A No Man's Sky egy hiba volt" felütéssel kezdődtek, majd hosszasan taglalták a játék hibáit, melyet a levél írója (elvileg Murray) befejezetlennek titulált. Ezek az üzenetek azonban szintén a hackerek munkájának eredményei voltak - legalábbis ezt gondolta mindenki.

Most kezdenek bonyolódni a dolgok! Mikor többen is kérdéseikkel Murray felé fordultak, azt a választ kapták egy újabb e-mailben, hogy a tweet nem hackertámadás eredménye volt, hanem egyszerűen egy engedetlen alkalmazottnak köszönhetjük a meglepő bejegyzést. A korábban kiküldött levelet viszont hivatalos üzenetként ismerték el ekkor. A Kotaku, a Forbes and Mashable, is hasonló válaszokat kapott, azonban mindnyájan továbbra is kételkedtek abban, hogy valóban Sean Murray ír nekik.

Polygon viszont olyan válasz e-mail kapott az egy gyanúsabb fiókról, mely szerint a tweetet maga Sean Murray rakta ki, egy alkalmazott viszont később törölte azt.

Gondolom már kellően nehéz követni a történetet, de ne aggódjatok, lassan tisztulni kezd majd a dolog. Végül kiderült, hogy a fentebb szereplő tweetet valaki Sean Murray LinkedIn accountján keresztül küldte. Ezután Sean Murray saját profilján a következőket tweetelte:

Tehát úgy látszik, a Hello Games főnökéne LinkedIn accountját törték fel a hackerek és ezen keresztül érték el a Twittert, valamint Murray e-mail fiókját is. Azóta helyreállt a rend és most elvileg már teljesen hacker mentes a Hello Games Twitter profil:

Őszintén remélem, hogy itt megáll a történet, mert ha egy újabb csavarra is tény fény derül, akkor már én is el fogom veszíteni a fonalat. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)