Hirdetés

No Man's Sky - néhány trükk a PC-s framerate gondok megoldására

|

Sokaknál szenved a Hello Games űrkalandja, de azért a közösség elég gyorsan talált megoldásokat a problémákra.

Hirdetés

A No Man's Sky PC-s indulása finoman szólva sem volt problémáktól mentes. Ugyan a szerverek jól kezelték a terhelést, a program már kevésbé. Az összeomlásoktól az fps szám indokolatlan csökkenésén túl, az akadásokig van minden.

Az /r/NoManSkyTheGame kemény legényei persze nem hagyták ennyiben a 60 eurós befektetésüket és elkezdték keresgetni a megoldásokat. Az én esetemben minden ilyen lépés jelentősen növelte a teljesítményt. Ez persze nem jelenti azt, hogy mindenkin segíteni fognak ezek a buherálások, de ezekkel kell beérnünk az első frissítésig.

1: A beállítások finomítása

A grafikai beállítások között turkálva a legeredményesebbnek a Borderless módra állítás tűnt. Volt olyan felhasználó, akinek 30-ról 60-ra ugrott a framerate. Ezen kívül az fps limitet is érdemes MAX-ra tenni. Az eddigi tapasztalatok alapján 60-asra állítva valójában 30-on maximalizál, és 90-re állítva 60-as korláttal fog működni.

2: A TKGRAPHICSSETTINGS kézi átírása

A \Steam\steamapps\common\No Man's Sky\Binaries\SETTINGS könyvtárban megtalálható TKGRAPHICSSETTINGS.MXML fájlt nyissátok meg egy jegyzettömbbel. Az itt található "GSync" sor mellett találni fogtok egy "true" értéket. Ezt írjátok át "false"-ra. Ezzel nálam eltűntek az akadások, és az fps szám is közel kétszeresére ugrott.

3: A béta verziós NVIDIA driver

Az Nvidia a közelmúltban kiadott egy béta verziós OpenGL drivert, ami szintén hatalmasat dobhat az fps számodon. A csomagot itt tudod letölteni, de csak akkor próbálkozz vele, ha a videokártyád szerepel a linken látható felsorolásban.

Az első két tippet mindenképpen ajánlanám kipróbálásra, mindkettő jelentősen segítette a futtatást nálam. Ha van esetleg valami házilag kifundált trükkötök, akkor ne féljetek megosztani velünk azt a komment szekcióban.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)