Hirdetés

Overwatch - finomhangolják a kompetitív módot a harmadik szezonra

|

Még idén útjára indul az Overwatch harmadik kompetitív szezonja, ami előtt egy komolyabb változtatást hajt végre a Blizzard, aminek hála kiegyensúlyozottabb lehet az új szezon első néhány hete.

Hirdetés

Szeptember óta mindenki igyekszik feljebb tornászni magát az Overwatch kompetitív ranglétráján - vannak, akik tisztességtelen eszközöket is bedobnak -, de nagyjából egy hónap múlva lezárul a második szezon. Ezúttal mindössze egy hetet pihenünk és kisebb változtatások után indul is a harmadik szezon.

Minderről a játék fórumán Scott Mercer, az Overwatch egyik dizájnere számolt be részletesen, ahol elárulta, hogy a november 24-ei finálé után december 1-jén harmadszorra is kezdetét veszi a versengés. A legutóbb kipróbált rendszerhez képest viszont változtatnak a rendszeren, kezdésképpen például alapul veszi a rendszer a most megszerzett SR-értékünket a minél kiegyensúlyozottabb besoroló meccsek összeállítása érdekében. Az Overwatch készítői emellett úgy érezték, hogy túl sokan kerültek az arany és platinum ligákba, így máshol is belenyúlnak a rendszerbe.

Kezdésképpen kicsit alacsonyabb SR-értéket kapunk, mint a második szezon elején hasonló teljesítmény esetében történt volna, így a bronz és ezüst szinteken is elegendő játékos lesz majd, a túlnépesedett arany és platinum ligákban pedig a kisebb létszám miatt remélhetőleg csökkennek a képességbeli különbségek is. Ettől azt is remélik, hogy nem ismétlődik meg az a vereségsorozat, amivel sok Overwatch-játékosnak kellett szembenéznie a besoroló meccsei után a rendszer hibai miatt.

A harmadik igazítás szintén ezt a zuhanást hivatott megakadályozni, ugyanis a szezon elején egy rövid ideig több SR-pontot kapunk egy győzelemért. Így akkor sem csúszhatunk hátra drasztikusan, ha nagyjából annyi meccsben győzedelmeskedünk, mint ahány alkalommal vereséget szenvedünk.

Mit gondoltok, így már közel lehet a tökéletességhez az Overwatch kompetitív módja?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)