Hirdetés

Overwatch - kikerül a matchmakinget megnehezítő funkció

|

Az Overwatch egy olyan funkcióval rajtolt, ami a kibírhatatlan játékosokat volt hivatott távol tartani tőlünk, de mint kiderült, keresztbe tett a meccsek résztvevőit összesorsoló rendszernek is, ezért hamarosan mennie kell.

Hirdetés

Az Overwatch fejlesztőinek a játék megjelenése után is sok kihívással kell megküzdeniük, legközelebb például egy megfelelő kompetitív mód kiadásával próbálkoznak meg. Emellett máson is dolgoznak, például a meccsek résztvevőit összeválogató matchmaking rendszeren is folyamatosan próbálnak javítani.

A fejlesztést vezető Jeff Kaplan ennek kapcsán írt egy terjedelmes posztot a játék hivatalos fórumára, amiben egy váratlan hiba is szóba került a rendszer kialakításának különböző buktatói mellett:

"Például nemrég jöttünk csak rá, hogy az avoid this player funkció elképesztő károkat okoz a matchmaking szempontjából. Az egyik legjobb Widowmaker-játékos panaszkodott, hogy rendkívül sokáig kell várnia egy meccsre. Megnéztük az ügyet és azt vettük észre, hogy több százan tették tiltólistára (nem a viselkedése miatt, hiszen egy kedves srácról van szó, egyszerűen nem akartak ellene játszani)."

"A végeredmény az volt, hogy elképesztően sokáig tartott neki meccset találni. Ami pedig a legrosszabb az egészben, hogy olyan sokáig várt, hogy a rendszer addigra feloldotta a kevésbé ügyes játékosok meccseit is számára. Tehát az egyik legjobb Widowmaker-játékos rendszeresen nála kevésbé ügyes játékosokkal került össze. Ennek eredményeképp úgy döntöttünk, kivesszük az avoid this player funkciót, a hozzá tartozó menüpont az egyik következő frissítéssel el is tűnik. A rendszert a lehető legjobb szándékkal terveztük. Az eredmény mégis katasztrofális lett" - írta az Overwatch fejlesztésének vezetője.

Így kikerül a játékból a rendszer, ami eredetileg az elfogadhatatlan viselkedést tanúsító játékosok elkerülésére lett kitalálva, de a játékosok inkább a túl erős ellenfelek kiiktatására használták. De Kaplan szerint ezen kívül is folyamatosan rengeteg javításon dolgoznak a matchmaking kapcsán, így remélhetőleg folyamatosan fejlődik majd a szisztéma.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)