Hirdetés

Owlboy - kilenc év után végre megjelenik a bájos platformer

|

Még 2007-ben kezdett bele a D-pad Studio az Owlboy fejlesztésébe, idén pedig végre megjelenik a repülés szabadságát is a kezünkbe adó platformer.

Hirdetés

Ma már Dunát lehetne rekeszteni a rengeteg retro-ihletésű indie platformerekkel, de ez 2007-ben még egyáltalán nem volt így. A D-pad Studio pedig még ekkor, az első BioShock, Mass Effect és Portal játékok megjelenésének évében fogott hozzá az Owlboy munkálataihoz, de hamarosan végre megkaparinthatjuk a végeredményt is.

A pixel art egy elég részletgazdag formáját használó játékban Otus, a néma bagoly szerepében kell szembeszállnunk a megjelenő égi kalózokkal, amiben lesz némi segítségünk is. Mivel Otus elég védtelen, így a magával cipelt szövetségeseivel kell majd megoldanunk néhány fejtörőt is a harci helyzetek mellett. A múltból merítő látványvilág mellett egyébként az Owlboy zenéje is gyönyörű lett, amit nemsokára végre teljes egészében hallhatunk. A végleges játék megjelenését nemrég 2016 őszére tűzte ki a csapat, a pontos dátum leleplezésére pedig a jövő heti PAX West alatt kerül sor.

2011 végén egyébként már nagyon közel álltak az Owlboy kiadásához, de végül elégedetlenek voltak a játékkal és majdnem az alapjaitól dolgozták át a játékmenetet.

Ti kipróbáljátok majd a játékot?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)