Hirdetés

A régebbi PS4-eken is szebbek lesznek a játékok

|

A PlayStation 4 Pro bejelentése után már biztos, hogy a jelenlegi generációs konzolok egyik fő technikai újdonsága a HDR támogatás.

Hirdetés

Az utóbbi években a nagyfelbontású kijelzőkben elkezdett terjedni a HDR támogatása, viszont a játékok még nem ugrottak annyira fejest ebbe a trendbe, legalábbis egészen mostanáig. A legújabb PlayStation 4 bejelentésével már biztos, hogy az újabb konzolokon fontos feature lesz majd.

Egy ideje már lehet kapni olyan HD tévéket, amik támogatják a HDR-t (high dynamic range), ami azt jelenti, hogy képesek olyan videókat lejátszani, amik extra információt tartalmaznak arról, hogy dinamikusan hogyan változtassák meg a fényeket és a színeket, ezzel utánozva azt a hatást, ahogy az emberi szem alkalmazkodik a fényviszonyok megváltozásához.

Amikor a Microsoft bejelentette az Xbox One S-t, akkor az egyik nagy újdonság az volt, hogy a konzol támogatja a HDR tartalmakat, most pedig a Sony is bejelentette, hogy a PlayStation 4 Pro, valamint egy szoftverfrissítésen keresztül az eredeti PS4 is képes lesz majd megbírkózni ezzel az új technológiával. Ezekből a fejleményekből jól látszik, hogy mik lehetnek majd az elkövetkező évek iránymutató trendjei, reméljük a játékok megfelelően ki is használják majd az új lehetőségeket.

Ti mit gondoltok? Melyik konzol tetszik jobban?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)