Hirdetés

Több pénzt hoz a PlayStation Network, mint az egész Nintendo

|

A Sony kincstárába a digitális eladásokon keresztül is dől a lé, hála a rengeteg PlayStation 4 tulajdonosnak.

Hirdetés

Nemrég hozták nyilvánosságra 2016 első negyedévének pénzügyi kimutatásait, amiből kiderült, hogy a Sony elég komoly összeget bukott a mobilos eladásokon és a korábban nagyon erős számokat produkáló kamerákon illetve szenzorokon, de hála a PlayStation 4-nek a bevételi oldal minden eddiginél erősebb.

A vállalat március 31-én zárta le az előző pénzügyi évet, a kimutatásokból pedig kiderült, hogy a PlayStation Network önmagában kitermelt 4,9 milliárd dollárt, miközben a Nintendo mindennel együtt csak 4,7 milliárdot tudott összekaparni. Ha csak a tiszta profitot nézzük, ott még nagyobb a különbség, hiszen míg a Sony 821 millió dollárt tehetett zsebre, addig a Nintendónál a 300 millió se jött össze.

A PlayStation Network pedig egyre csak nő, köszönhetően annak a 40 millió PlayStation 4-nek, amit eddig sikerült elpasszolni. Wii U-ból csak 13 millió fogyott, ráadásul itt nincs is "kötelező" havi előfizetés. A Microsoft nem beszél nyíltan az eladásokról, de Xbox One-ból eddig durván 20 millió talált gazdára, az Xbox Live bevételek pedig 20%-kal nőttek az előző negyedévben, hála a nagyon erős húzócímeknek, amik a Games with Gold programban helyet kaptak.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)