Hirdetés

Hatalmas DDoS támadás miatt haldoklik a PlayStation Network

|

Nem tudsz belépni a PlayStation Networkre? Nem vagy egyedül. A Sony rendszere egy elég komoly túlterheléses támadás miatt köhög.

Hirdetés

Az Egyesült Államok keleti részén élők egész nap küzdöttek az internettel, az egyik központi szolgáltatót ugyanis túlterheléses támadás érte, aminek köszönhetően a Spotify, a Twitter, a Vox Media és számos egyéb szolgáltatás is elérhetetlenné vált.

Nem sokkal később a PlayStation Network felhasználók is elkezdtek panaszkodni a szolgáltatás akadozására, és mint kiderült, a probléma hátterében ugyanez a támadás áll. A DDoS ugyanis DNS szerverek ellen irányul, így a gépek nem érik el a szervereket.

A leállás széles körben érinti a felhasználókat, és mivel rengeteg kiszolgáló ebből a térségből üzemelteti a saját szolgáltatását, a világ számos pontján elérhetetlenné vált néhány szolgáltatás, többek közt a PlayStation Network is. Az ügyben már a nemzetvédelmi minisztérium is nyomoz.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)