Hirdetés

Hivatalos: játszhatunk majd PS3-as játékokkal PC-n

|

A PlayStation Now talán nem a legjobb megoldás a PlayStation 4 visszafelé kompatibilitásának kiváltására, de hamarosan tökéletes lehet azoknak, akik nem rendelkeznek semmilyen konzollal.

Hirdetés

Egy ideje már PC-n is elérhető a PlayStation 4 Remote Play funkciója, de így is csak akkor játszhattunk számítógépen kedvenc PS-es játékainkkal, ha volt egy olyan konzolunk, ami eredetileg futtatta őket. Ez viszont hamarosan megváltozik.

Legalábbis a PS3-as címek esetében, amiket a PlayStation Now rendszerén keresztül már közvetlenül PC-re is streamelhetünk a felhőből, akkor is, ha sosem volt meg a PlayStation 4 elődje. Egyelőre a magyar játékosok sajnos kimaradnak a mókából, ugyanis Európában még mindig zárt bétában van a szolgáltatás, így nem minden országban elérhető. A PS Now PC-n is fokozatosan, elsőként az Egyesült Királyságban és az USA-ban indul majd el.

Ezt a funkciót pedig egy új kiegészítővel is megtámogatja a Sony: az új, 25 dollárra beárazott vezeték nélküli vevővel már nem csak vezetékesen és Bluetooth-on keresztül, hanem rádiójeleket használva is csatlakoztathatjuk gépünkhöz a DualShock 4-es kontrollerünket. Erre pedig valószínűleg szükségünk lesz a PS3-as játékokhoz, amik közül már több mint négyszázat elérhetünk a PlayStation Now segítségével, köztük olyanokat is mint például az Uncharted trilógia, a teljes God of War sorozat, a Ratchet & Clank játékok vagy éppen a The Last of Us. Illetve persze csak akkor, ha majd egyszer Magyarországon is előfizethetünk.

Ti melyik PS3-as klasszikust pótolnátok szívesen PC-n?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)