Hirdetés

PlayStation VR - ennyi tér kell neki

|

Még ha csak ülve is használjuk, a PlayStation VR-nak akkor is kell hely a szobában, hogy rendesen működjön.

Hirdetés

Közeleg a PlayStation VR októberi megjelenése, de van még néhány dolog, amit nem tudunk a virtuális valóság eszközzel kapcsolatban. 

Nem tudtuk például azt sem, hogy nem mindegy, mekkora szobában játszunk, és hogyan rendezzük be azt. Egy Oculus Rifttel leülhetünk a gép elé, nem szükséges, hogy a mélységérzékelő szenzortól messze legyünk, a HTC Vive-nak viszont kell kb. 2x2 méter, de az teljesen érthető, mivel a demók nagy részében egy virtuális szobában mozgunk.

Mint az egy promóciós anyagból kiderült, a PSVR esetében a játéktér vége és a kamera között összességében kb. 3 méternek kell lennie, és a játéktér, aminek a közepén ülünk, 1,9 méter széles kell hogy legyen. A kamera és a játékos közti minimális távolság 0,6 méter. 

A brossúrán azt javasolják, a játékidő nagy részében maradjunk ülve, és ha valamelyik játékban menet közben fel kell állnunk, lehet, hogy meg kell igazítanunk a kamerát, hogy egész testünket lássa. Meglátjuk, mennyire lesz ez kellemetlen. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)