Hirdetés

Rekordok, az Xbox pletykagép és egy virtuális űrbalhé - mi történt a héten?

|

Valakit be fognak perelni, mert túl sokat pofázik, a WoW, a Skyrim és a LoL is rekordokat döntöget, megtaláltuk a legrémisztőbb magyar filmcímet és a GTA 5 PC-s megjelenése ezen a héten sem maradt ki. Mindeközben Jancsó Miklóstól is búcsúznunk kellett.

Hirdetés

Nem vagyok boldog, hogy ezzel kell kezdenem, de jobb túlesni a nehezén: elhunyt Jancsó Miklós a héten 93 éves korában, szóval legalább szép kort élhetett meg, és akár tetszenek a munkái, akár nem, az nem vitatható, hogy az egyik leghíresebb magyar rendezőtől kell most búcsúznunk (éppen ezen cikk megjelenésekor olvasom, hogy Philip Seymour Hoffman is elhunyt, ma holtan találták, muszáj utólag itt megjegyeznem, hogy mennyire sajnálom az ő elvesztését is).

És tudom, hogy végtelenül klisés így megemlékezni, de a magyar filmtörténelem egyik legabszurdabb jelenetét felidézve (ami személyes kedvencem) szeretnék mégis köszönetet mondani neki. A Nekem lámpást adott kezembe az Úr Pesten több szempontból meghökkentő volt a maga korában, de a fütyülős rész örökzöld maradt nálunk. Vigyázat! Szókimondó, durva szövegek!

Egyébként itt olvasható vele egy nagyon érdekes interjú (ez volt az utolsó, amit adott), ajánlom figyelmetekbe. Ha viszont már inkább másról olvasnátok, azt is meg tudom érteni, igyekszem pár érdekes témát felvetni erről a hétről. Persze nem lesz túl nehéz dolgom, hiszen a leg-ek hete áll mögöttünk, mintha csak kötelező gyakorlat lett volna a rekordok döntögetése. Először is ott az EVE Online virtuális csatája (a fenti kép hogy tetszik?), ahol minden idők legnagyobb és legdrágább összecsapása történt az MMO történetében. Mindenki csak ámulva nézte, hogy mi folyik a fejünk felett...

Aztán ott van a Skyrim, a League of Legends, valamint a WoW rekordja, jár a pacsi mindenkinek (bár nem rekord, de a Killzone: Shadow Fall is jól muzsikál, tegyük hozzá). Egyébként a Warlords of Draenor kiegészítő kapcsán is beesett új hír, ha már szó esett a WoW-ról, de még akad azért egy-két "leg" erre a hétre. Nálam a hét legelszántabb játékosa is megvan, aki képes volt betörni a zaciba, hogy visszaszerezze Xbox-át. Ügyes fiú. A legcukibb Star Wars agymenést sem hagyhatom ki a sorból, és akkor ott van a legidiótább magyar filmcím is, Seth MacFarlane új filmje kapcsán gurult el nálam a bogyó, aminek a magyar címe egy szellemi acélbetétes bakancs az arcunkban. Nem is vagyok hajlandó soha többé leírni, akit érdekel, az kattintson ide. Egyébként maga az előzetes zseni!

És akkor még mindig nincs vége a sornak: ott a legtürelmesebb ember, aki elsétált a Minecraft végéig, a legérdekesebb GTA 5 mod (egyébként zárójelben teszem hozzá, mert már tényleg annyira jelentéktelen hiszti, de megint volt szó arról, hogy bejelentik végre a Grand Theft Auto V PC-s megjelenését, de valahogy megint lemaradtunk róla), a legizgalmasabb jóslat a ma éjszakai Super Bowl kimenetelét illetően, a legjobban beharangozott, de végül igazán senkit sem lázba hozó hír pedig a Microsoft bejelentése lett, miszerint már nem az Epicnél vannak a Gears of War jogai, hanem náluk, készülget is egy új rész. Ennél lényegesen izgalmasabb volt szerintem a Far Cry 4 készítéséről szóló pletyka (ez a Far Cry 3 zombis mod segít elütni az időt addig), de hát ez meg csak pletyka, és szintén izgalmas, majd nagy csalódás volt, amikor kiderült, hogy az önmagát elvesztett Nintendo mégsem lép be egy érdekes ötlettel a mobilpiacra. Csak én érzem azt, hogy Mario mostanában kicsit ilyen lett?

Pedig én nagyon szeretnék már egy sikeres Nintendo-t, ráférne a piacra ugyanaz a lendület, amit annak idején a Wii adott (szegény Wii U újabb csatát vesztett a héten egyébként). Ahogy J.K.Rowling szerint Harry Potterre is ráfért volna, hogy levarrja Hermionét, mert hát szegény Ron nem biztos, hogy boldoggá teszi majd. Nem jöhet be minden ötlet. Persze a Loadout esetében ez nem mondható el, ahogy a The Elder Scrolls Online Imperial Edition is azonnal levakarja az ember állát a padlóra. A trollkodás sem megy ki a divatból soha, most újfent az Xbox One felhasználókat sikerült megpiszkálni kicsit a Call of Duty: Ghosts segítségével. Ennél már csak egy szinttel van lejjebb a Late Night Live Aréna, ami éppen ezen a héten tért vissza hozzátok, és itt most meg is lehet nézni, ha valakinek éppen erre támadna gusztusa.

Maradjunk még a leg-eknél? A legtöbb vitát kétségtelenül a Middle-Earth: Shadow of Mordor nyitotta meg szerkesztőségi szinten is nálunk (miszerint mennyire büntetendő a koppintás), illetve a legtöbb kínos kuncogás a Rambo: The Video Game kapcsán hagyja el összeszorított ajkunkat. Nem tudom még mindig eldönteni, hogy vajon mennyire kellene komolyan venni ezt a címet, egyelőre nem fogom, de viccnek meg olyan semmilyen, inkább kínos, mint ennek a lánynak az alábbi pillanat: 

Többet mond ez minden szónál. A Microsoft pont örülne neki, ha mostanában páran visszafognák magukat szavak terén, ugyanis folyamatosan megy a pletyka mindenről. Főleg az Xbox One jövőjét illetően. Nem csoda, hogy szeretnék beperelni azt, aki folyamatosan szivárogtat, de lehet, hogy ennek kapcsán majd az új vezér véleményét is meg kell kérdezni. Én arról is megkérdezném, hogy a "PS3-ért olcsóbb az Xbox One" sales-stratégia bevezetése mennyire okos ötlet, de nem hiszem, hogy fogadja a hívásomat. A Sony sem fogja hívogatni, nekik bőven elég a slim PS Vita bejelentés, a kompatibilitást segítő konzolos emulátorok, egyébként is pöpecül fut a PlayStation 4 megjelenése óta a PS Plus előfizetők csalogatása, meg a Microsoft egyébként is szépeket mondott róluk nemrég. Így is van, szeressük egymást, gyerekek.

Na felkúszott kicsit a pátosz-mérőm, gyorsan vissza is rángatjuk magunkat a rögvalóságba, mert sajnos kellemetlen hírek is érkeznek a játékiparból. Problémák vannak a Ghosts Games háza táján (egyelőre az új NFS is jegelve), a Remember Me fejlesztőinek sincs túl jó hete, és bukás a legújabb American McGee játék, így csak ketten maradtak a fejlesztőcsapatban. Az EA is elgondolkodott a Battlefield 4 után azon, hogy vajon hogyan is lehetne kevésbé bugos félkész játékokat kiadni a jövőben, persze az egyelőre csak költői kérdés marad, hogy megtanulták-e a leckét. A YouTube botrányok kapcsán is akadt hír a héten, ahogy az Angry Birds is gyanúba keveredett - kémkedés vádjával. A keserűség végére még egy utolsó kis fanyar mellékíz: csúszik a Stronghold Crusader 2 is. Az Amazon pedig konzolt akar gyártani, ami nekünk ugyan nem olyan rossz hír, de az összes többi Android alapú kütyünek betarthat kicsit. Aztán lehet durcás mindenki, ha elveszik a kedvenc játékát.

És mire vagyok a legbüszkébb? A héten készítettem egy szubjektív válogatást az irodalmi videojátékról, nagyon érdekes címekbe futottam bele az anyaggyűjtés alatt. Emellett nagyon boldoggá tesz, hogy még mindig nem adták fel a rajongók a reményt, miszerint lehet még király Resident Evil játékot készíteni. Kérdés persze, hogy a Capcom hajlandó-e észrevenni ezt a lehetőséget, mondjuk akár rá is segít az ügyre, vagy az a rossz arc lesz, aki nélkül sokkal jobb lenne a buli?

Két egészen rendkívüli hangulatú játékot is kipróbáltunk a héten: a Doki-Doki Universe teszt és az Octodad: Dadliest Catch teszt is megér egy olvasást, előbbit mazur, utóbbit Paca követte el nektek kitörő lelkesedéssel. Emellett akadt egy olvasmányos Thief előzetes is, most már tényleg nem kell sokat várni rá. Egyébként a februári játékmegjelenések listáját nézve már most biztos vagyok benne, hogy nem fogunk unatkozni egy percet sem. Megyek is gyorsan játszani, mert még bőven van pótolnivalóm is. Szóval szinte biztos vagyok benne, hogy kihagytam pár fontos és érdekes hírt, de szerencsére ide kattintva kényelmesen böngészhettek tovább az elképesztő mennyiségű híráradatban. Ma pedig a Star Trek Online szülinapjára szeretnék koccintani veletek, szóval tudjátok mi jön. Poharakat magasba, és "Vegyetek GameStart!"

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)