Hirdetés

BugJuggler - a robot, ami autókkal zsonglőrködik

|

Ráadásul nem is valami futóbolond, hanem egy kaliforniai feltaláló szeretné megépíteni.

Hirdetés

Egy kaliforniai feltaláló, Dan Garnett ötlete volt egy olyan robotot építeni, ami három valódi Volkswagen Bogárral zsonglőrködne, mindezt emberi irányítással. Eleinte csupán tudományos ismeretterjesztő oldalát, a streetphysics.com-ot reklámozta az agyament ötlettel, mára azonban valóban meg szeretné valósítani.

Garnett 35 éves tapasztalattal rendelkezik részben a NASA-nál, részben filmes trükkök megvalósításában. Erre alapozva úgy gondolja, hogy a 21 méter magas robot megépítése a már meglévő technológia felhasználásával is lehetséges. Hogy ezt bebizonyítsa, harmincezer dollárt kellene összegyűjtenie, ugyanis nagyjából ennyiből tudna két hónap alatt megépíteni egy embernagyságú prototípust, amivel nagyobb befektetőket is a projekthez vonzana.

Ezekre pedig szüksége van, ugyanis a BugJuggler névre keresztelt monstrum megépítésének költségeit 2,3 millió dollárra becsülte Garnett, megépítéséhez pedig a környéken található egyetemekről toborzott csapat segítségével is 8-12 hónap kellene. Hogy Garnett irányítani tudja a robotot, egy a környéken lévő bohóctársulattól tanul zsonglőrködni.

A BugJuggler megépítése egyébként a feltaláló szerint nem csupán valami őrült kísérlet, hanem valóban hasznos technológia kifejlesztését szolgálhatja. Szerinte az emberi test ilyesfajta egyszerű és agilis kiterjesztései nem csak szórakozásra, de a munka világában is felhasználhatóak lesznek.

Szerintetek sikerülhet neki?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)