Hirdetés

Ez nem a Watch Dogs 2 marketingkampánya: tényleg hackerek támadták meg San Franciscót

|

Bár elsőre azt hittük, csak egy okos reklámfogásról van szó, a jelek szerint néhány hacker tényleg megbénította San Francisco közlekedési hálózatának egy részét.

Hirdetés

A Ubisoft szeret váratlan kampányfogásokat is bevetni a játékok népszerűsítése érdekében, a Watch Dogs pedig a tökéletes alapanyag ehhez.

Már az első részhez is forgattak egy kisfilmet, amiben gyanútlan járókelőknek mutatták meg, milyen egyetlen telefonnal ATM-eket és közlekedési lámpákat hackelni.

Nem csoda, hogy sokan most is hasonlót gyanítottak, amikor San Francisco villamoshálózatát hackerek támadták meg, azonban kiderült, hogy ennél sokkal komolyabb a baj, és nem csak a Ubisoft próbálja meg viccesen promózni a játékát. A támadás során több mint 2000 terminált fertőztek meg a hackerek, amelyek így a jegyávárlás helyett csak egy üzenetet jelenítettek meg:

You Hacked, ALL Data Encrypted. Contact For Key(cryptom27@yandex.com)ID:681 ,Enter

A vállalat megpróbálta azonnal orvosolni a helyzetet, de beletelt egy kis időbe, amíg minden helyreállt, így az incidenst követően egész szombaton ingyen használhatták a közlekedők  a metrót. A támadók egyébként 100 Bitcoint követeltek, ami 70.000 dollárnak felel meg. Szerencsére maguk a járművek nem voltak érintettek a támadásban.

Ebből is látszik, hogy a Watch Dogs világa bizony nem fikció, hanem a kőkemény valóság.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)