Hirdetés

Scorsese gyermekkora - A leleményes Hugo kritika

|

Martin Scorsese a filmek hőskoráról, varázslatáról és azokhoz fűződő viszonyáról beszél, és ez jól van így. Az, ahogy mesél, már kevésbé.

Hirdetés

Őszintén szólva bennem már az előzetesek is ellenérzéseket keltettek a filmmel kapcsolatban. Azt sugallták, hogy egy varázslatos, semmihez sem fogható családi mozival lesz dolgom, amit az Oscar-díjas Martin Scorsese rendezett, és a díjeső is ezt akarta megerősíteni bennem. Én azonban továbbra is fenntartásokkal kezeltem, és noha egyáltalán nem beszélhetünk rossz filmről, A leleményes Hugónak lényegesen nagyobb a füstje, mint a lángja.

Pedig a Brian Selznik könyve alapján készült mozi tényleg mestermű lehetett volna. A húszas évek Párizsának egyik vasútállomásán él Hugo, az árván maradt kisfiú (Asa Butterfield), aki megpróbálja megjavítani és megfejteni egy titokzatos gépember titkát, mely néhai apja (a röpke szerepben feltűnő Jude Law) után maradt rá. Egy pályaudvari öreg játékboltosnál (Ben Kingsley) van a megoldás kulcsa, akinek unokája (Chloe Grace Moretz) segít Hugónak a titok felderítésében, miközben elmerülnek a filmek világában, és igyekeznek elkerülni a vasúti felügyelő (Sacha Baron Cohen) figyelmét.

A kritika folytatása a CineStar oldalán olvasható.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)