Hirdetés

E3 2015 - nem csak Kickstarter-pénzből készül a Shenmue 3

|

Nem véletlenül jelentette be a Shenmue 3 Kickstarter-kampányának elindulását Yu Suzuki a Sony rendezvényén, ugyanis mint kiderült, a kiadó is beszállt az RPG folytatásának finanszírozásába.

Hirdetés

A Shenmue 3 Kicksarter-kampánya egy szempillantás alatt elérte a készítők által kijelölt kétmillió dolláros határt, ami ugyan rengeteg pénz, egy ekkora szerepjáték elkészítéséhez viszont komolyabb költségvetés kell. Nem arról volt szó, hogy Yu Suzuki és csapata túl alacsonyra tette a lécet, hanem arról, hogy a költségvetés jelentős része már a kampány bejelentése előtt megvolt, méghozzá a Sonytól.

Ettől függetlenül a Kickstarter döntött a játék sorsáról, ugyanis bár rengetegen kérték a Sonytól is egy új Shenmue elkészítését, amikor a konzolgyártó elindított egy közvélemény-kutatást a rajongók között, fel kellett mérniük azt is, hogy a lelkesedés csak egy Twitter-üzenetig terjed, vagy hajlandóak pénzt is áldozni a játékra. Ez csupán azért lehet problémás, mert a Kickstarter-oldalon a Sony anyagi közreműködése igazából nincs feltüntetve, a támogatás a PlayStation E3 Experience egyik livestreamje során került szóba.

Egyébként nem egyedülálló, hogy egy Kickstarter-projektnél nem a közösség által összedobott pénz adja a büdzsé nagyobbik hányadát, a nemrég rekordot döntött Bloodstained például a költségvetésének kilencven (!) százalékát máshonnan szerzi.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)