Hirdetés

Shenmue 3 - új részleteket tudtunk meg az alkotótól

|

Sokan epekedve várjuk a folytatást, de vajon milyen is lesz a Shenmue 3? Yu Suzuki válaszol.

Hirdetés

Közösségi finanszírozással nem csak Star Wars fametszetek megalkotását lehet támogatni. A Shenmue sorozat lezárásáért körülbelül másfél évtizede könyörgők is gond nélkül beletolhatnak pár millió dollárt a Sony E3 konferenciáján bejelentett Kickstarter kampányba. A virtuális kalapba eddig több mint 4 millió dollárt sikerült beledobni, a játékot készítő Yu Suzuki pedig Twitteren válaszolt a rajongók kérdéseire.

A történet előre láthatólag 11 fejezetet ölel majd fel, a bejárható terület pedig méreteit tekintve körülbelül az első rész Dobuita negyedével fog megegyezni, ha gyűjtés eléri az 5 milliós célt. A 10 millió dolláros álomhatár nem biztos, hogy teljesen reális, de Suzuki egy kérdésre válaszolva elárulta, nem szomorkodik sokáig ha ez esetleg nem jönne össze. Az esetleges online lehetőségek és tartalmak viszont mindenképpen a rendelkezésre álló anyagi keret függvényében kerülhetnek a Shenmue 3-ba, hasonlóan a teljes szinkronhoz.

A Twitteres válaszokból megtudtuk, hogy a karakter modellek nem az előző részekből lesznek átemelve és újrahasznosítva, azok csak inspirációként szolgálnak a készítőknek. Nagy öröm, hogy főhősünk Ryo a harmadik epizódra végre megtanul ugrani is, a lőfegyverek viszont továbbra is kimaradnak. Az evés-ivás úgyszintén.

A különböző platformok miatt nem emelhetünk át mentést a korábbi Shenmue játékokból, arra pedig még nincsenek tervek, hogy egy esetleges folytatásba átvihető-e majd ez a mentés. Ellenben lesz dobozos változat, és a 250 dollárt vagy nagyobb összeget adományozók egy extra ruhadarabbal is gazdagodnak a játékban. További öltözetek bekerülése még nem dőlt el. A karakterek között interakció kérdése sem lefutott ügy, egyelőre egy dialógus rendszer kidolgozásán gondolkodnak. 

A készítési folyamatokról Suzuki ígérete szerint folyamatosan informálva leszünk videoanyagok formájában. Egy hivatalos fórum elindítása is a tervek között szerepel, nagyon várjuk, mert nyilván van még ezer kérdés a legendás játék folytatása kapcsán.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)