Hirdetés

Shock Tactics trailer - XCOM-klón egy jelentős fordulattal

|

Az XCOM-ban az volt a feladatunk, hogy megvédjük a Földet az idegenektől, a folytatásban vissza kellett foglalnunk tőlük. De mi a helyzet akkor, ha mi magunk vagyunk a behatolók?

Hirdetés

A Firaxis Games körökre osztott taktikai játéka, az XCOM 2 tavaly jelent meg és szépen hozott a 2K Games konyhájára, de a koncepcióban van még potenciál, amit nem egy folytatás, hanem a Square Enix Collective keretében megvalósult Shock Tactics aknáz ki. 

A Point Blank Games játéka ugyanabban a műfajban játszik, mint az XCOM és a stílusa is hasonló, ám a Shock Tactics legfőbb különbsége, hogy nem a földönkívüliek elpusztítása a cél: ebben a történetben mi számítunk idegeneknek. A játék egy csapat zsoldos vezetését bízza ránk, akikkel egy ismeretlen világot kell felfedeznünk afféle hódítóként. A csúzlikat pedig nem csak dísznek cipeljük magunkkal. Harcba bonyolódhatunk a kalózokkal, idegen fajokkal és a császári konzorcium katonáival is, miközben előőrsöket létesítünk, bányászunk és új technológiák után kutatunk, hogy fejleszthessük a bázist, a fegyvereket, a páncélokat.

A fejlesztők ígéretei szerint a térképek véletlenszerűen generáltak, a környezetek változatosak, az ellenfelek pedig taktikusak lesznek, miközben olyan újdonságokkal kívánják színesebbé tenni a már bejáratott körökre osztott formulát, mint a "félbeszakítási rendszer": ez azonnal leállítja a karakter mozgását, ha felbukkan egy ellenség, így a fennmaradó cselekvési pontokat szabadon felhasználhatjuk másra, persze csak limitált ideig.

A Shock Tactics valamikor 2017 elején várható PC-re. Hogy tetszik?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)