Hirdetés

A Skype férge már mást is fertőz

|

A Stration nevezetű féreg eddig csak a Skype tulajdonosok életét nehezítette meg, de nemrég felfedezett variációja már MSN Messengeren és ICQ-n is fertőz.

Hirdetés

A FaceTime Communications szakemberei fedezték fel a Stration, vagy másik nevén Warezov féreg legújabb variánsát, amely elődeihez képest szélesebb körben képes terjedni. Ennek legfőbb oka, hogy már nemcsak a Skype szolgáltatásait használja fel a számítógépek megfertőzéséhez, hanem képes az ICQ és az MSN Messenger azonnali üzenetküldők révén is terjedni. A Stration új változata - hasonlóan a legtöbb, üzenetküldőkön keresztül támadó kártékony programhoz - olyan üzenetek révén terjed, amelyek a féreg fájljait rejtő weboldalakra mutató hivatkozásokat is tartalmaznak. Amennyiben a felhasználó egy ilyen linkre kattint, akkor a kártevő azonnal megpróbál letöltődni a kiszemelt PC-re, majd telepíti magát. (A fájlok letöltése előtt megjelenik egy dialógus ablak, amelyben a felhasználónak engedélyeznie kell az állományok letöltését.)

Tovább a teljes cikkhez »

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)