Hirdetés

Tovább terjed a Pokémon Prism az interneten

|

Nyolc év fejlesztés után vetett véget a Nintendo a Pokémon Prism rajongói projektnek, de egy névtelen csoport nem akarja, hogy teljesen eltűnjön.

Hirdetés

Pár napja írtuk meg, hogy a Nintendo (szokásához híven) újabb rajongói projektet lőtt le. A Pokémon Prism egy első és második generációs Pokémon játékokon alapuló ROM hacknek készült, amit pont a befejezése előtt állított le az óriáscég. Ennek ellenére egy csapat, a Rom hack iránt igen érdeklődő felhasználó továbbra is terjeszti a neten egy szövegfájl mellékletével, amiben közlik, hogy nincs közük az eredeti fejlesztőhöz.

Az ismeretlenek csoportjához intézett kérdésre válaszolva elmondták, miért érzik fontosnak, hogy ne vesszen el a rajongói Pokémon játék:

A Nintendo törvényes jogától függetlenül úgy gondoljuk, hogy elpusztítják a rajongói bázisukat ok és nyereség nélkül. A Nintendo felhasználhatta volna ezt (vagy bármely más jó Rom hacket), mint egy lehetőséget, hogy reklámozza a Pokémon szériát. Az ujjukat sem kéne megmozdítani, csak békén kéne hagyni a játékokat.

Annak érdekében, hogy megvédjék a jogi következményektől a játék alkotóját, Adam Vierrat, eltávolították a készítők listájából, így a játék végén csak egy "köszönjük, hogy végigjátszottad" felirat jelenik meg.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)