Hirdetés

The Sims Online interjú

|

Hajnali 2 körül jár az idő, szemeink már kocsányon lógnak, de mi csak dolgozunk, eszünk, vásárolgatunk, udvarlunk a szomszéd kislánynak. Akinek ilyen és ehhez hasonló tünetei vannak,az kétségtelenül elkapta a végzetes "Sims" kórt...

Hirdetés

Nos, igen, minden bizonnyal sokunk szenved ilyen és ehhez hasonló tüneteket okozó betegségben, aminek a neve röviden csak "Sims kór". A nagy sikerű Sims szül?atyja, Will Wright ismét egy ravasz húzásra készül. A most készülő The Sims Online nem kisebb céllal készül, minthogy a világ bármely pontjáról egy online "sims-ezésbe" kezdhessünk. Hogy az egésznek mi is a lényege, azt itt olvashatjátok, bár én egy szinte már közhely szólást fabrikáltam rá, "folytassa Will Wright" !

Az alábbi interjú alanya Will Wright designer a Maxis Entertainment-től, akit a most készülő játékukról, a "The Sims Online"-ról kérdeztek.

A játékosoknak csak egy háza és karaktere lehet?
Nem, minden játékosnak akár 3 karaktere is lehet és mindnek meglehet a külön háza, kocsija és minden egyebe. Egy karakter azonban itt is mindig egy helyen él, persze lehet lakótársa, házastársa és ilyesmi. Sőt akár saját kaszinót is üzemeltethetünk vagy valami mást...

M
i fogja majd a játékosokat motiválni a játék során a pénzkeresésre?
Szinte ugyanaz, mint az embereket a való életben: a nagyobb ház, jobb kocsi, vagy bármi más, amire simsünk vágyik, mind pénzbe kerül. Érdekes lehetőség, hogy a játék során akár klubbokat is alakíthatunk, például, ha érdekel minket a sci-fi, alapíthatunk egy ilyen klubbot, majd a tagoktól akár pénzt is szedhetünk be, ha megválasztanak minket vezetőnek. Egyedül erre kevés a lehetőség, de ha már többen vagyunk, ez azzal az előnnyel jár, hogy a mi házunk akár 24 órán keresztül is elérhető a többi sim számára, még akkor is, ha éppen nem vagyunk otthon.

És mi van a szerzői jogokat érintő skinekkel, gondolok itt például a Star Trek-re?
A szerzői jog egy kényes terület, nekünk nem áll módunkban szabályozni a különböző skineket, például a Star Trek skinek, hisz ezek mindaddig nem illegálisak, amíg le nem töltik őket. Hasonló ez a Napster problémájához, de persze, ha azzal fordulnak hozzánk, hogy illegális tartalom van a szevrerünkön, akkor mi természetesen eltávolítjuk.

Sok ember van, aki durva vagy gyalázkodó az online játék során. Mit tudnak tenni ezek ellen az online játékosok ellen?
Ezt viszonylagkönnyen kiküszöbölhetjük, mivel a házakban majd találhatunk egy listát, amely segítségével könnyen kitilthatjuk a házunk tájáról a nem kívánatos játékosok simjeit. De akár azt is megtehetjük, hogy a nem kívánatos simkarakter számára magunkat tesszük nem elérhetővé.

Mi valójában a játék célja, minél több pénzt szerezni, netalán népszerűvé válni vagy valami egyéb?
Ez igazából szerintem az emberek kreativitásától függ, mindenki saját maga dönti el, mi a fontos neki a játékban. A lényege az a dolognak, hogy minél több játékost tudjunk bevonni a játékunkba, akik különböző okok miatt jönnek játszani velünk. Ez az ok lehet bármi, játékostól függően,pl. mert cool-nak tartja a helyet, vagy viccesnek, esetleg mert ismert emberekkel találkozhat.

Úgy néz ki, mintha a grafika ugyanolyan lenne mint a The Sims-ben, így van vagy esetleg változtattak valamit rajta?
Igen, ez így van, maradt a régi grafika, azzal a különbséggel, hogy bár szinte az összes tárgyat a Sims-ből vettük, most körülbelül 7-szer annyi lesz, mint a legelső játékban.

Nem aggódnak amiatt, hogy a hardcore sims játékosok állandóan, akár a nap 24 órájában is játszani fognak?
Oh, természetesen lesznek ilyen megszállott játékosok, de hisz pont ezek az emberek, akikre számítunk, az a bizonyos két százalék:)

Meg tudná mondani, hogy mikor lesz béta illetve végleges változat?
Szerintem 2002-ben már készen leszünk, de hogy a béta mikorra lesz kész, az egy nehéz kérdés..

Lesz esetleg Sims2?
Tervbe van véve, ötletszinten, de ezen most egy másik csapat dolgozik..

Ez a Sims Online előtt lesz?
Nem, semmiképpen, esetleg később.

2002, 2003 körül?
Igen, remélhetőleg inkább 2002-ben.



A teljes interjt az PC.IGN.com honlapon olvashatjtok.


Kapcsolódó linkek:

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)