Hirdetés

7 évnyi grindolás után egyetlen játékos ismerte meg egy MMO titkát

|

A Tibia egy látszólag lehetetlen kihívást állított a játékosai elé, amit sok évnyi játék után mégis sikerült teljesítenie egy gamernek. Azt viszont nem árulta el senkinek, mi a válasz az évek óta húzódó rejtélyre.

Hirdetés

A Tibia egyike azoknak az MMORPG-knek, amik hosszú-hosszú éveken keresztül fenn tudtak maradni. A fejlesztők szerint az 1997-es indulás óta sokan örök barátságokat kötöttek a játékban, így még ma is van nagyjából félmillió aktív játékosuk. Közülük viszont csak egy játékos tudott kinyitni egy ajtót.

Az alábbi kép már 2005 óta feszegeti a játékosok kíváncsiságát, a felirat tanulsága szerint ugyanis csak az léphet át a kérdéses, aki eléri a 999-es szintet. A Tibiában egyébként nincs szintkorlát, de sok modern MMO-hoz képest így is elég komoly feladat egy idő után karakterünk további fejlesztése. Ugyanis minden halálunkkor XP-t veszítünk, így nem elég csupán rengeteg órát a farmolásba ölnünk, ha sikeresen szeretnénk lenni. Ráadásul a 999-es szint eléréséhez elég komoly mennyiségű tapasztalati pontra is van szükségünk. Egész pontosan az utolsó szintlépéshez (998-ról 999-re) 49 650 700 kell, amivel egy frissen indított karaktert 145-ös szintre húzhatnánk fel.

Így csupán négy játékos jár 900-as szint felett a Tibiában, akik közül a legsikeresebb Kharsek nemrég elérte a legendás 999-et és be is lépett a sokakat foglalkoztató ajtón. De mivel vannak weboldalak, amikkel követhetjük más Tibia-játékosok fejlődését, sokan már előre látták, hogy a 2007-ben regisztrált játékos hamarosan eléri a hőn áhított mérföldkövet. Így értelemszerűen komoly figyelem övezte a nagy küzdelem utolsó néhány napját még olyan gamerek részéről is, akik egészen eddig nem is hallottak az MMO-ról, míg mások megpróbálták hátráltatni úgy, hogy levadásztak előle szörnyeket, vagy sok ellenséget a gyógyítóira húztak. Ennek ellenére nemrég sikerült elérnie a kitűzött célt, amikor is Kharsek értelemszerűen átment az ajtón, visszatért, majd kilépett a játékból. Azóta pedig (látszólag) senkinek nem válaszolt egyetlen üzenetre sem, így rajta és a fejlesztőkön kívül a mai napig senki nem tudja biztosan, mit is rejt a 999-es szintet megkövetelő ajtó.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)