Hirdetés

A Death Stranding összekapcsolja a játékosait, de még nem értjük, hogyan

|

Az E3 után a Tokyo Game Show színpadán láthattuk Hideo Kojimát, aki néhány érdekes, de még mindig nem kristálytiszta infóval szolgált az akciójátékkal kapcsolatban.

Hirdetés

Ma reggel tartott a Tokyo Game Show-n egy néhány kellemes meglepetéssel tarkított előadást a Sony, ahol szokás szerint több külső partnerük is szót kapott, köztük Hideo Kojima is a színpadra lépett néhány perc erejéig. A rövid előadásban néhány érdekes célkitűzésüket ismerhettük meg a Death Stranding kapcsán, de sok konkrétumot még nem hallottunk.

Ez mondjuk nem meglepő, hiszen a csapat csak nemrég költözött be irodájába és választotta ki a játék fejlesztéséhez használt grafikus motort. Azt viszont már most megígérte Kojima, hogy a PlayStation 4 Pro képességeit, tehát a 4K-s felbontást és a HDR színeket támogatni fogja a játék. Megtudtuk továbbá, hogy a Death Stranding online elemekkel tűzdelt nyitott világú játék lesz, ahol "bizonyos fokú" szabadságot kapunk a sztori átélése közben, akármit is jelentsen ez. De Kojima csak ekkor tért át a furcsa hasonlatra, ami szerinte megújíthatja az akciójátékok műfaját.

Kezdésként egy japán írótól idézett, aki szerint az emberiség első két találmánya a bot volt, amivel távol tartotta magától a veszélyeket és a kötél, amivel elfogta és közel tartotta magához az értékes dolgokat. Kojima szerint az akciójátékok eddig ezek közül csak a botot, a harc eszközét adták a kezünkbe, még akkor is, ha kooperatív játékról beszélünk. Ezzel szemben a Death Stranding valódi kapcsolatot szeretne kialakítani a játékosok között, kvázi bevezetve a másik találmányt, a kötelet. Hogy mindez a játékban mit is jelent majd, még nem tudjuk, de a koncepciót illusztráló képeken Guillermo del Toro, Norman Reedus és Kojima mellett sokan Mads Mikkelsent vélték felfedezni.

Mit gondoltok, tényleg forradalmi lesz Kojima játéka, vagy csupán egy újabb akciójátékról van szó?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)