Hirdetés

Trónok harca mémek, a YouTube röhej és a jótékonysági stream - mi történt a héten?

|

Újabb mozgalmas hetet tudhatunk magunk mögött, ami utólag még sűrűbbnek tűnik majd, ha szokásos összefoglalónkban átfutjátok a legfontosabb híreket.

Hirdetés

A Warcraft film orkjaihoz hasonlóan mi is tiszteljük a hagyományokat, itt a GSO-n pedig kevés dolognak van nagyobb múltja, mint a heti összefoglalónak, így ezúttal is összegyűjtöttük nektek a hét legérdekesebb híreit.

De mielőtt elvesznénk a részletekben, jöjjön a Hype, ahol videós formában is beszéltünk a hét arra érdemes eseményeiről. Ne kattintsatok tovább a videó után sem, ugyanis némelyik hírrel kapcsolatban azóta újabb fejlemények is napvilágot láttak.

A hét legjobb híre

Tudjuk, hatalmas klisé arról beszélni, milyen jó érzés látni, amikor egy jó cél érdekében fognak össze gamerek, de a hétvégi jótékonysági livestream kapcsán tényleg ezt éreztük. Ráadásul érdeklődés is volt bőven, így nem ok nélkül reméljük, hogy a gyűjtés eredményeiről szóló hírek kapcsán is ilyen büszkék lehetünk a magyar gamer közösségre.

A hét legrosszabb híre

A játékos közösség nem fogta magát vissza, amikor a No Man's Sky-jal kapcsolatosan fejezték ki aggályaikat, de legalább annyian várják optimistán a játék megjelenését, mint ahányan kételkednek a projektben. Hogy melyik csoportnak lesz igaza, azt sajnos csak később tudjuk meg, ugyanis nemrég bizonyosságot nyert, hogy egy kicsit halasztani kellett a rajt időpontját. Aztán persze most is előjött a sötétebbik oldal, hogy halálos fenyegetéseket küldözgessen, szomorú.

A hét legmeglepőbb híre

Érkezett néhány bejelentés az elmúlt időszakban, ami sok gamer arcára csalt mosolyt, de talán egyik sem volt olyan meglepő, mint a Mirror's Edge tévésorozat bejelentése, aminek semmilyen előjele nem volt. A DICE és az EA szándéka egyértelmű, hogy a nemsokára érkező Mirror's Edge Catalystben ismét a kezdetektől szeretnék elmesélni Faith történetét, de úgy tűnik, a hamarosan megjelenő játékban nem lőnek el minden puskaport. Figyelünk, kedves EA.

A hét legkevésbé meglepő híre

Azt tekintve, hogy (az Egyesült Királyság kivételével) brutális előnye van Európában a PlayStation 4-nek ebben a konzolgenerációban, nem meglepő, hogy a rendszer talán legfontosabb idei exkluzív címe is rekordot döntött a régióban a rajtkor. Lassan minden megjelenéshez keresnek a kiadók egy statisztikát, amit addig lehet csavarni, hogy rekord legyen belőle, de a Sonynak annyira nem kellett megerőltetnie magát.

A hét legjobb Másvilág híre

A Marvel Sutdios annak ellenére még mindig elég izgalmas képregény-filmeket gyárt, hogy sokan kezdenek ráunni az utóbbi években sokkal népesebbé vált műfajra. Az alapanyag eseményei alapján pedig szinte biztosak lehetünk benne, hogy az Avengers: Infinity Warban sem fogunk csalódni, pláne, hogy A Galaxis őrzői szereplőgárdáját is viszontláthatjuk majd a filmben.

A hét legrosszabb másvilág híre

Bár a Legendary csapata talán nem illetődött meg úgy a Warcraft-film elkészítésének feladatától, mint Khadgar, mikor először fogja kézbe Medivh varázsbotját, a produkciótól várt kirobbanó siker sajnos egyelőre kérdéses. Pedig a Warcraft mozi nem annyira rossz, mint amekkora bukást jósol neki a szakma, erről mi is írtunk egy kritikát. Aztán még sokat.

A hét videója

Ismét erős volt a hét videós termése, Conanén odatették magukat a Clueless Gamer legújabb részében, megtanulhattunk lángoló gitárt készíteni, hogy ne lógjunk ki a Mad Max világából, de a profi játékos reakciójánál egyik sem volt jobb, akit egy CS: GO-stream közepén ért utol egy Windows-frissítés. Hiába, kemény az élet.

A hét pletykája

A Bethesda háza táján nem áll meg az élet az új Doom megjelenésével, a jövőbeli projektjeiket pedig több érdekes pletyka is övezi. Míg a Quake feltámasztásának kísérlete nem okozna hatalmas meglepetést, a Prey esetleges folytatása mindig is afféle Schrödinger játéka volt. Idén viszont egyre több jel mutat a Prey 2 bejelentésére, nem lennénk boldogtalanok, ha ez megtörténne.

A legnagyobb WTF a héten

A hét legabszurdabb hírét a YouTube szolgáltatta, ugyanis a videós szolgáltatás üzemeltetőinek annak ellenére nem sikerült helyrehoznia a lopott tartalmak kiszűrésére szolgáló rendszert, hogy füstjeleken kívül valószínűleg már minden lehetséges médium segítségével üzentek nekik. Ezúttal a Family Guy készítőinek kellett szembenéznie az internet haragjával, mivel a nevükben került tiltásra egy hét és egy kilenc éve feltöltött videó, amit ráadásul a sorozat alkotói vettek kölcsön. Majdnem olyan ciki, mint amilyen érthetetlen.

Futottak még

A szinte határtalan Overwatch-őrület közepette sokan már a játék jövőjével kapcsoltban találgatnak, de néhány érdekesség is napvilágot látott a lövöldéről. Azért sok játékos van, aki még nem feledkezett meg a Divisionről sem, az új frissítés pedig sokak szempontjából nem is jöhetett volna jobbkor, hiszen már kezdtek kifogyni a kihívásokból. Persze nem mehettünk el szó nélkül a Trónok harca legutóbbi epizódja és az ezt követő mémrobbanás mellett sem. Mielőtt viszont ismét Westeros kötné le a figyelmetek, hadd emlékeztesselek házunk jelmondatára: "Vegyetek GameStart!"

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)