Hirdetés

A Ubisoft letiltja a nem hivatalosan vett játékokat? (frissítve)

|

Ha a G2A-n, Kinguinen, eBay-en és hasonló oldalakon vettetek Ubisoft játékot, ne lepődjetek meg, ha egyszer csak eltűnik Uplay fiókotokról.

Hirdetés

Vitathatatlan, hogy a kódárus oldalak gyakran verhetetlen árakat kínálnak, amik nemhogy a Steames, de néha az annál is alacsonyabb bolti ár alá mennek.

Azt viszont nem árt tudni, hogy ezek az oldalak gyakran úgy árulják a játékokat, hogy nincs megállapodásuk a Ubisofttal. A G2Play állítólag forgalmazótól szerzi be a dobozos példányokat, majd a dobozokban található kódokat adja el, és hallani pletykákat arról, hogy mások is így csinálják. Köztudott, hogy ezt a kiadók sem díjazzák, tavaly májusban a Devolver Digital is bejelentette, hogy a G2A-n megvásárolható kódokat deaktiválják.

Most több fórumozó jelentette, hogy Uplay accountjáról eltűnnek a G2A-n és Kinguinen vett játékok, legtöbbeket a Far Cry 4-től fosztottak meg. Kiadói oldalról ez a lépés valamelyest érthető, ugyanakkor a játékosok mégiscsak – jószándékúan – fizettek a játékért, úgyhogy még ha a kódos oldalak illegálisan működnek is, először velük kellett volna rendezni (valószínűleg megpróbálták és az oldalak nem hajlottak rá, de ha ezt bármely fél kommunikálja, már előrébb vagyunk), és nem azokat a játékosokat büntetni, akik a warezolás helyett a fejlesztők támogatását választották (még ha valójában nem is őket támogatják ezzel).

Mi még mindig inkább azt javasoljuk, hogy hiteles forrásból vásároljatok, legyetek körültekintőek, óvatosak, mert akármilyen csábító is egy-egy ajánlat, nem biztos, hogy végül jól jártok. Főleg most, hogy már ezeken az oldalakon sem az ÁFA-mentes árat kell kipengetni. 

Frissítés: Időközben megjött a Ubisoft hivatalos nyilatkozata: „Idöközönként deaktiváljuk azokat a kulcsokat, amiket csalással szereztek meg és adtak tovább. Most épp vizsgáljuk a csalás eredetét, és értesítjük a vásárlókat, ahogy több információt tudunk megosztani velük. Addig is vegyék fel a kapcsolatot az eladóval, akitől a kulcsot vették.”

Tehát többek között azokat a kódokat tiltják le, amiket a viszonteladók lopott hitelkártyákkal vagy kártyaadatokkal vásároltak, majd így értékesítettek tovább. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)