Hirdetés

Új elnöke van a Nintendónak

|

Satoru Iwata hirtelen halálát követően a japán óriás egy rövid időre elnök nélkül maradt, most azonban sikerült megtalálniuk a méltó utódot.

Hirdetés

Satoru Iwata 2002-ben került a Nintendo élére, és egészen idén július közepéig vezette a vállalatot. A játékvilág egyik legjelentősebb alakja hosszú betegség után hagyta itt a földi világot, halálhíre az egész játékos társadalmat megrázta.

Az 55 éves elnök halálát követően a Nintendónál nem hamarkodták el a vállalat következő vezetőjének kinevezését, így a pozíció két hónapig betöltetlen volt. Helyét most Tatsumi Kimishima töltötte be, aki évtizedek óta dolgozik már a Nintendo kötelékében.

Kimishima korábban a Pokemon Company Inc-et vezette, majd átkerült a Nintendo of America-hoz, amelyet egészen 2006-ig vezetett, amikor is Reggie Fils-Aime-mel váltották egymát. Ezt követően is az igazgatótanácsban folytatta, az elmúlt évtizedben pedig rengeteg különböző poícióban megfordult a cégnél, így nagyon jó rálátása van a kiadó működésére.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)