Hirdetés

Unreal2 interjú

|

Kétségtelen, hogy az Unreal igazi sikerét mindenképpen az Unreal Tournament hozta el. A folytatás mint minden sikerjátéknál, itt sem maradhat el. Az Unreal2 ismét nagyon precízen kidolgozott, erős multiplayer résszel rendelkező folytatásnak ígérkezik...

Hirdetés

Az alábbi interjú alanya Mike Verdudesigner a Legend Entertainment-től, akit a fejlesztés alatt áló játékukról, az "Unreal2"-ről kérdeztek.

Mikor kezdtétek el az Unreal2 fejlesztését?
Körübelül másfél éve.


Az Unreal2 onnan kezdődik, ahol az előző játék véget ért vagy teljesen más?
Az Unreal2 az előző játék folytatása, hiszen ugyanabban az univerzumban játszódik, mint az Unreal, a különbség annyi, hogy teljesen új szereplők bőrébe bújva kalandozunk majd a sok új világban. A szövetségi hatalmak marsalljaként feladatunk a tudósok, telepesek, bányászok stb. védelmének biztosítása az új telepeken.

Az Unreal egy klasszikus 3D-shooter volt kevés történettel, ám annál több lineáris pályával. Mi lesz a helyzet az Unreal2-ben?
Igen, teljesen igazad van, az Unreal-ben több hangsúlyt fektettünk magára az akcióra és kevesebbet a történetre illetve a körítésre, de ez az Unreal2 ben teljesen máshogy lesz. Megpróbáltunk egy nagyon izgalmas és összetett történetet beépíteni a játékba, hogy kellőképpen egyensúlyban legyen az akció és a kerettörténet is. A játékba rengeteg érdekes dolgot csempésztünk bele, amitől még izgalmasabb lesz mint egy átlag shooter, a játékos maga fedezheti majd fel az Unreal2 meglepetésekkel teli világát. A multiplayer módokra is nagy hangsúlyt fektettünk, mert a missziókon kívül lesz túszmentés, bázis védés és foglalás, felfedező és megsemmisítő küldetésmód illetve még egyéb érdekes multiplayer variációk...

Milyen ellenségek lesznek a játékban?
A játékba összesen 24 különböző ellenség fog bekerülni. Néhányan közülük emberek lesznek -katonák és zsoldosok - néhányan pedig idegenek.

Mennyi idő alatt lehet majd végigjátszani az Unreal2-t és mik lesznek azok az elemek, ami miatt a játékosok újból és újból végig akarják majd játszani?
Mi azt reméljük, hogy a single player mód körübelül 15-től 25-óráig terjedő folyamatos játékidőt fog jelenteni a játékosok számára. Természetesen a multiplayer játékmóddal is sok időt lehet majd eltölteni, és akinek ez sem elég, foghatja magát és kimehet az online-ra a többi játékossal játszani.

Milyen fő multiplayer módokat találhatunk majd a játékban?
Hát Deathmatch-et mindenképpen, de lesz még Team Deathmatch, Last Man Standing, Capture-the-Flag és egy új játékmód, amiben a stratégia és az akció egyaránt fontos szerepet fog betöteni.

A játék mennyire fogja kihasználni a grafikus motort, illetve mi is lesz ez?
Az Unreal2 teljes mértékben ki fogja használni az új engine-t. Ezt különben az Epic és a Legend közös munkája és körübelül néhány hét múlva már teljesen kész is lesz. Annyit elárulok, hogy egy teljesen új csontvázanimációs rendszert dolgoztunk ki, ami még életh?bbé és szebbé teszi majd a játékot.

Amikor láttuk a demot, elképesztően élethű volt a táj és nagyon messzire el is láttunk, nem beszélve az arcok apró részletességig történő kidolgozásáról. Ez a grafikai motor egy teljesen új utat fog nyitni a grafikai motorok fejlődésében?
Igen,szerintem mindenképpen, hiszen ez egy teljesen új, következő generációs engine technológia.

Milyen lesz a játék gépigénye, mire kell felkészülnie a játékosoknak, illetve GeForce3-ra vagy esetleg GeForce2-re lesz optimalizálva?
A játék egy közepesen erős gépen is el fog futni bármely T&L technológiát támogató videokártyával, például egy Pentium III-500-assal és egy GeForce1 kártyával. Természetesen a GeForce3 tulajdonosoknak rengeteg speciális stuffot teszünk majd bele, mivel figyelembe kell azért vennünk az új hardware-ek lehetőségeit is. Az előzetes képeket például GeForce1 és 2 kártyákkal készítettük.
A régebbi videókártya tulajdonosoknak sem kell izgulniuk ,a játék egy TNT2 i
lletve Voodoo3-4 társaságában is futni fog, persze közel sem úgy, mint mondjuk egy GeForce2-vel.

Az utolsó kérdésem már csak az lenne, hogy mikor találkozhatnak a játékosok az Unreal2-vel a boltok polcain?
A megjelenést valamikor 2002 tavaszára várhatjuk.


A teljes interjút a Gameplex honlapon olvashatjátok.

Némi "extra"

Kapcsolódó linkek:
http://www.legendentertainment.com
http://www.unreal2.com
http://www.unreal.com
http://www.unrealchampionship.com

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)