Hirdetés

Botrány lett a Steam újításából, a Valve vissza is vonta a dolgot

|

Sem a játékosoknak, sem a fejlesztőknek nem tetszett az értékeléseket érintő nemrég bevezetett változtatás, ezért ha nem is teljes egészében, de valamelyest visszaállították a korábbi állapotot.

Hirdetés

Egy héttel ezelőtt számoltunk be róla, hogy a Steamen bevezettek egy új szabályozást, melynek értelmében csak azon játékosok véleményét számítják bele az összesített értékelésbe, akik közvetlenül a Steamen vették meg magát a játékot. Vagyis ha egy projektet több ezren támogattak mondjuk Kickstarteren, az ő véleményük egyáltalán nem jelenik meg.

A kis fejlesztőcsapatok érthető okokból nem örültek a módosításnak, hiszen ezt követően rengeteg értékelést veszítettek el, amitől úgy tűnhetett, hogy a játékuk rosszabb, vagy kevésbé népszerű, mint valójában. Szerencsére a Valve munkatársai is felfigyeltek erre, és találtak egy köztes megoldást, ami mindkét oldal számára megfelelő lehet.

A legújabb frissítés óta az értékeléseket megnyitva az összes bejegyzést elolvashatjuk, de az átlagot csak a közvetlenül Steamen vásárolt játékok tulajdonosai által írt vélemények alapján állítják össze. Ezekbe az összesítésekbe is belenyúltak, a "Vegyes" eredmény színét például a negatív hatást keltő narancssárgáról citromsárgára cserélték.

Az értékelések véleményezési rendszerén is változtatni akarnak: jelenleg a felhasználók dönthetik el, hogy az adott review hasznos volt-e, vagy sem, de ha valaki bedob egy meme-et, azt is sokan hasznosnak értékelik, egyszerűen azért, mert vicces. Konkrét tervek még nincsenek, de mindenképp szeretnének változtatni a rendszeren.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)