Hirdetés

A Valve bekeményít a Steam Trading esetében

|

Részben a CS:GO skinekkel való szerencsejátékozás hozományaként a Steam közleményt adott ki, amelyben a vállalat határozott álláspontját olvashatjuk.

Hirdetés

Egy hónapja sincs, hogy írtunk róla, mekkora (és egyre csak növekvő) probléma, amikor a fiatalok CS:GO skinekkel szerencsejátékoznak.  Még per is indult az ügyben a Valve ellen. Rengeteg weboldal született már - nem csak CS:GO témában-, amelyeken a vásárláson, eladáson és licitáláson kívül fogadásokban és különböző szerencsejátékokban is részt vehet a felhasználó, ráadásul az ilyen oldalak fittyet hánynak a szabályokra, bárki játszhat, kortól függetlenül. Sokan a Valve-t azzal vádolják, hogy támogatják ezeket az illegális kezdeményezéseket, sőt profitálnak belőlük. Ebből lett most a vállalatnak "elege". 

A Valve munkatársa, Erik Johnson egy közleményt adott ki, amelyben elsősorban emlékezteti a játékosokat arra, 2011-ben azért hozták létre a Trading rendszert, hogy a felhasználók szabadon cserélgethessék egymás között a cuccaikat. Azóta viszont számos szerencsejátékra szakosodott oldal született, amelyek kihasználták a Steam kereskedelmi rendszerét és sokan hamisan azt feltételezik, hogy a Valve-nak köze van hozzájuk. Johnson szeretné tisztázni, hogy semmilyen üzleti kapcsolatban nem állnak ezekkel a honlapokkal és soha nem származott bevételük egyikből sem, ugyanis a Steam nem arra szolgál, hogy az in-game tárgyainkat valódi pénzzé tegyük. 

Az említett oldalak a játékosok OpenID API-ját használják, amivel azok bizonyíthatják, hogy valóban ők a tulajdonosaik az adott fióknak és tárgyaknak, azonban a Valve API-ja és a felhasználói szerződések tiltják ezek szerencsejátékban való felhasználását. A vállalat már elkezdte kiértesíteni az érintett honlapokat kérve, hogy szüntessék be a működésüket, ellenkező esetben pedig további lépéseket tesznek az ügyben. A közlemény végén egyúttal tulajdonképpen arra kérik a felhasználóikat, hogy ha éltek is ezekkel az illegális lehetőségekkel, ne tegyék többé. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)