Hirdetés

Végleg kihalnak a dinoszauruszok, lelövik a Second Extinction szervereit

|

Már sosem fog kilépni a korai hozzáféréses fázisból a dinoszauruszos multiplayer FPS.

Hirdetés

Annyira telített a többjátékos, jellemzően live service üzleti modellre épülő lövöldék piaca, hogy szinte már csodaszámba megy, ha egy újdonságra ráharapnak az ilyen alkotások kedvelői, akik javarészt ugyanazokat a címeket nyúzzák már hosszú évek óta. Még az olyan rutinos csapatoknak is gondot okoz maradandót alkotniuk, mint a Left 4 Dead szériával befutott Turtle Rock, míg a zsánerben tapasztalatlan, ám nagy nevű stúdiók sorra produkálják egyik bukást a másik után az Anthemtől (BioWare) a Hyenasig (Creative Assembly).

Nem elég felkelteni a játékosok érdeklődését, fenn is kell tartani azt folyamatosa fejlesztésekkel, sűrűn adagolt plusztartalmakkal, lehetőleg odafigyelve a közösség visszajelzéseire és elvárásaira. És még ez sem garantálja azt, hogy néhány hónappal, vagy egy-két évvel a rajt után nem dől be az egész, nem válik veszteséges üzletté a szerverek üzemeltetése és a játékosok kiszolgálása. Ideig-óráig megdobhatják a játékosszámot az előfizetéses szolgáltatások, de mint azt pár napja láthattuk, a Gamepass sem csodaszer, nem tudta megmenteni a Paradox új játékát, és önmagában nem volt elég ahhoz sem, hogy a felszínen tartsa az Avalanche támogatását élvező Second Extinctiont.

Hirdetés

A szólóban és csapatban egyaránt játszható dinoszauruszos FPS fejlesztőcsapata, a Systemic Reaction a Steamen tudatta a közösséggel, hogy nem dolgoznak tovább a játékon, azaz a tavalyról erre az évre halasztott 1.0-ás változat már sosem látja meg a napvilágot. Ennek szellemében már nem lehet megvásárolni sem PC-re, sem Xboxra, a szervereket pedig valamikor 2024 folyamán leállítják. Erről időben szólni fognak.

A rajongókat minden bizonnyal elszomorító posztban megemlítették még, hogy a Second Extinction vége nem jár együtt elbocsátásokkal, találnak rá módot, hogy a most felszabaduló fejlesztők tehetségét és lelkesedését az anyavállalat (Avalanche Studios Group) más projektjeinél hasznosítsák.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)