Hirdetés

Virtuális vasutas találkozó Budapesten február hatodikán.

|

A számítástechnika világában megszokottaknak mondhatók a különböző show-k, találkozók illetve versenyek.

Hirdetés

A fent említett találkozók azonban jellemzően a mainstream kategóriába tartozó programokat ölelik fel, azaz zúzhatjuk az ellenfelet egy stratégiai programban, előzhetjük meg a többieket autóversenyzésben, esetleg egy jó nagy gólt akaszthatunk a jobb felső sarokba valamelyik focis játékban.

A www.vonatmagazin.hu csapata most egy teljesen másfajta rendezvényre hívja fel a figyelmeteket, ugyanis virtuális vasutas találkozót szerveznek. A félreértések elkerülése végett itt nem az lesz a feladat, hogy kalauzként maceráljuk az utasokat vagy ki tud nagyobb késést összehozni mindenfajta felsővezetékszakadásra vagy két centis hóesésre hivatkozva. A társaság bemutat olyan számítógépes programokat, amelyek segítségével a többezer tonnás vonatoktól elkezdve a villamosokon át a budapesti metrókig sokfajta járművet lehet vezetni, egyetlen közös vonással: mindegyik jármű kötött pályán üzemel. A hangsúly azon van, hogy bármi kipróbálható, tapasztalt játékosok irányításával.
A kínálatban megtalálható lesz a GameStarban is bemutatott OpenBVE, melynek segítségével főleg a budapesti metróvonalakon lehet majd kipróbálni milyen egy metróvezető élete.

Emellett a RailWorks programot is megismerhetitek, ráadásul kissé extrább hardverkombinációval: a program ugyanis kezeli a Matrox TripleHead2Go rendszerét, így három monitor lesz rákötve a számítógépre, ezzel pedig laza 4320x900-as felbontás érhető el, nem is beszélve az így kialakuló több mint egy méteres monitorszélességről. Ehhez már csak a speciálisan a vonatok vezetéséhez kialakított RailDriver kezelőegység fog társulni, így az egeret és a billentyűzetet sutba dobva karokkal és kapcsolókkal lehet majd megpróbálni elindulni egy-egy vonattal valahol az angol dombok között.

Nagyvasúti fronton még a Microsoft Train Simulatora lesz választható, itt a nagy sikerű Alföld 5 pálya készítője várja a látogatókat és mutatja meg milyen a hazai mozdonyvezetők élete. Akit inkább a városi felszíni közlekedés mozgatna meg, annak egy különlegességet kínálunk: a csak Japánban forgalmazott Densha De Go sorozat Ryojo-hen tagja fut majd az egyik gépen, így a HÉV-szerűnek mondható Enoshima vonal nyújt távol-keleti érdekességet. Komolyabb téma felé fordulva, mondhatni igazi szakmai anyagba csöppenve aki kíváncsi arra ki-miért dönt arról, hogy melyik vonat mehet és melyiknek kell még ácsorognia, azok betekintést nyerhetnek a SimSig forgalomirányító programba, abba, amely egy-az-egyben másolja a valóságban a briteknél alkalmazott rendszert.


A találkozó február 6-án Budapesten lesz, a Kispesti Munkásotthon Művelődési Házban (1191 Budapest, Teleki u. 50.), alig 5 perc sétára Kőbánya-Kispest metrómegállótól és vasútállomástól. A rendezvény 9-16 óráig tart nyitva, a belépőjegy ára mindössze 300 forint. Érdeklődőknek javasoljuk a www.vonatmagazin.hu oldal megtekintését, ahol folyamatosan frissítik a találkozóval kapcsolatos tudnivalókat.

A galéria fotói a legutóbbi találkozón készültek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)