Hirdetés

We Are Chicago - egy kalandjáték arról, milyen veszélyes környéken felnőni

|

Egy chicagói fejlesztőcsapat egy kalandjátékkal igyekszik felhívni a figyelmet a város déli részén élők problémáira, elsősorban a mindennapos az erőszakra.

Hirdetés

Egyre több olyan játék születik, aminek célja nem a szórakoztatás, hanem az, hogy a játékosokat elgondolkodtassa, valahogyan változást hozzon. A tavalyi The Game Awards megható pillanata volt, amikor a That Dragon, Cancer készítője könnyek között vette át a Games for Impact kategória díját.

A We Are Chicagót is több díjra jelölték. Ebben egy gimnazista fiút irányítunk, aki igyekszik megvédeni családját és szeretteit a környék veszélyeitől. Egy napon legjobb barátja eltűnik, neki kell kiderítenie, mi történt vele, valamint azt, hogy kire számíthat. Interakcióba léphetünk másokkal, döntéseket hozhatunk, megismerhetjük Chicago szegények lakta területeit. 

Egyébként a játék bevételeinek egy része két non-profit alapítvány, az All Stars Project és a Reclaim Our Kids számlájára megy, akik az erőszak visszaszorításán dolgoznak, és a déli, valamint nyugati területeken élő fiatalok számára próbálnak lehetőségeket biztosítani. 

Megjelenés február 9-én PC-re, Mac-re és Linuxra.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)