Hirdetés

Wildlife Finder - internetes állatkert a BBC-től

|

Érdekes kezdeményezést tudhat magáénak a BBC, mondhatni, korszakalkotó az ötlet.

Hirdetés

Online fotóalbumként, ám mégis inkább internetes állatkertnek titulálták a BBC ötletét, melyet sikerült is megvalósítani látványos körítéssel.

A virtuális állatkert nem más, mint a világ különböző tájairól és állatkertjeiből összetallózott, lencsevégre kapott állatok gyűjteménye, melyet folyamatosan, szinte napról napra frissítenek majd a tervek szerint.

Mivel a vállalkozás még igencsak friss, ezért nem meglepő, hogy a szolgáltatásnyújtás egyelőre nem ölel fel minden kritériumot, bár már így is több, mint 370 fajjal találkozhatunk, s az így sem kicsi archivumot folyamatosan szeretné bővíteni a brit médiamágnás cég.

Külön megemlítendő, hogy maga Sir David Attenborough fotógyűjteményéből is jócskán felhasznált már eddig is a Wildlife Finder, s mivel Attenborough véleménye is messzemenően pozitív az internetes állatparkról, így nem meglepő, hogy a jövőben további együttműködést is terveznek.

Igen nagy szükség van az ilyen, és hasonló témájú dolgok népszerűsítésére, hiszen a természet megismerése, illetve ismereteink szinten tartása hozzátartozik mindennapjainkhoz.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)