Hirdetés

Hamarosan jobb játékos teljesítményt kaphatunk Windows 10-en?

|

Úgy tűnik, a Microsoft egy olyan szoftveres megoldáson dolgozik, amivel jobb teljesítményt hozhatunk ki PC-s játékainkból az új operációs rendszer alatt.

Hirdetés

A Microsoft látszólag komolyan gondolja, hogy a játékosok minden igényét kiszolgálja valamilyen Windows 10-es szolgáltatással. Egy nemrég kiszivárgott új változat alapján pedig úgy tűnik, a PC-nkből is segítenek többet kihozni egy új, egyszerűen Game Mode-nak keresztelt feature-rel.

A Windows Central által kiszúrt újdonság aktiválásával feltételezhetően azt érhetnénk el, hogy az operációs rendszer minimalizálja a Windows 10-es alkalmazások memória-, videokártya- és processzorhasználatát, az így felszabadult erőforrásokat pedig természetesen az éppen futó játék kapná meg. A forrásaik szerint egyébként ez rendkívül hasonló az egyik, Xbox One-on használt megoldáshoz, ami azt jelentené, hogy az adaptív felbontás után egy újabb hasznos konzolos technológiát hozhat át PC-re a Microsoft.

Mindez egyelőre csak pletyka tárgyát képezi, ugyanis csupán egy DLL-fájl nevéből következtettek rá a játékosok. Nem lenne viszont meglepő, ha hamarosan az egyik Insider tesztverzióban is feltűnne az erőforrások kihasználását javító mód. Akkor pedig az is kiderülhet, hogy a Win32-es alkalmazások esetében is használni tudjuk-e a Game Mode-ot, vagy csak az UWP-alkalmazások esetében működik majd.

Eddig hogy teljesített nálatok játék közben a Win 10? Ti örülnétek egy ilyen Game Mode-nak?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)