Hirdetés

A Windows 10 miatt perelt egy nő, 10 000 dollárt kapott

|

Mind tudjuk, milyen agresszívan könyörög a Microsoft, hogy frissítsük korábbi rendszerünket Windows 10-re. Amerikában már pert is nyert egy hölgy, akinek gépét a frissítés tönkretette.

Hirdetés

Az Egyesült Államokban mindenki mindenkit perel, és olyan ügyeket nyertek már meg a felperesek, amikről azt sem gondoltuk volna, hogy bármelyik bíróság komolyan veszi. 

Teri Goldstein esetét viszont komolyan vették, de csak annyira, amennyire feltétlenül kellett. A hölgy azt állította, a Windows 10 kéretlenül kezdte el telepíteni magát a gépére (időről időre előfordul az ilyen), melyet munkahelyén, egy utazási ügynökségnél használ. Installálás közben valamiért összeomlott, majd napokon át nem tudta bekapcsolni. A Microsoft ügyfélszolgálata nem segített, így az okozott károkat, valamint az új gép árát a cégen, jogi úton szerette volna behajtani. A redmondi vállalat nyilatkozata szerint nem ismerte el bűnösségét az ügyben, viszont kifizette a kért 10 000 dollárt (közel 3 millió forintot) Goldsteinnek, hogy elkerülje a további perköltséget.

Még reménykedünk benne, hogy a Microsoft nem erőszakkal, hanem érvekkel próbálja rávenni a felhasználókat a frissítésre, de mivel a rossz sajtó és a kritikák nem izgatják a céget, esélyesebb, hogy minden marad a régiben.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)