Hirdetés

World of Warcraft - ezért lenne bonyolult hivatalos vanilla szervert készíteni

|

Nemrég egy hosszabb találkozót tartott a Blizzard a Nostalriust üzemeltető csapattal, aminek kapcsán egy interjút is adtak. Ebben elmondták, miért kellene elképesztően sokat dolgozniuk egy vanilla szerveren.

Hirdetés

Nemrég nagy port kavart, amikor szerzői jogi okokból a Blizzard arra kényszerült, hogy bezárassa a World of Warcraft kiegészítők nélküli változatát futtató Nostalrius szervert. A felháborodás mellett előkerült az a téma is, hogy miért nem üzemeltet a kiadó legacy szervereket a játék korábbi verzióival, és erre most válast kaptunk.

"(...) nekünk is bejön ez az ötlet, de ténylegesen kivitelezni elképesztő kihívást jelent. Nagyrészt azért, mert az adatbázisunkban csak az aktuálisan érvényes adatok vannak meg. Szóval ha valaki átszerkeszti, hogy egy tűzlabda mostantól száz helyett kétszázat sebez, akkor ennyi volt, a tűzlabda örökre megváltozott. Régen ráadásul nem is archiváltuk az adatokat" - mondta a World of Warcraft fejlesztését vezető Tom Chilton. Vagyis az utóbbi években hiába kezdték el tárolni a felülírt adatokat, illetve azt, melyik verzióhoz tartoztak, a játék élettartamának korai éveiből teljesen elvesztek ezek.

Emiatt a Nostalrius szerver készítői sem egy teljesen autentikus vanilla WoW-élményt hoztak létre. Chilton elmondása szerint (aki egy ötórás találkozót tartott a csapattal) sokszor régi videókból próbálták előásni a megfelelő számokat, de sok más helyen találgatással és becsléssel próbáltak egy, a régi változathoz minél közelebb álló játékot összehozni. Chilton arra a felvetésre is reagált, miszerint a Blizzardnak fel kellene vennie a Nostalrius-csapatot, így legalizálva a munkájukat.

Elmondása szerint technikailag ez is elég problémás lenne, hiszen az ő World of Warcraft-változatuk teljesen máshogy kezeli az adatokat, így a meglévő infrastruktúrába nem lehet integrálni, a nemrég lelőtt változatot pedig nem tudnák beépíteni a kiadó szempontjából kiemelkedően fontos Battle.net-infrastruktúrába. Ettől függetlenül ők is látják, mennyien szeretnének egy-egy régi változattal játszani és reménykednek benne, hogy egy nap sikerül legyűrni az ezzel kapcsolatos technikai akadályokat.

Ti melyik WoW-verziót szerettétek a legjobban?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)