Hirdetés

A Nostalrius szerint mégsem volt jó ötlet egy újabb nem hivatalos szervert indítani

|

Szerintük az Elysium működése csak rontja a privát szerverek megítélését a közösség és a Blizzard szemében, ezért arra kérték a fejlesztőket, hogy a közös cél érdekében állítsák le a projektet.

Hirdetés

Amikor épp kezdtük azt hinni, hogy több csavar már nem lesz a történetben, a Nostalrius vezetősége kiadott egy közleményt, amin gyakorlatilag a teljes közösség felháborodott.

Ha valaki lemaradt volna: A Blizzard tavaly leállíttatta a legnagyobb privát legacy WoW szervert, majd tárgyalásokba kezdtek a készítőkkel egy hivatalos megoldás kapcsán. Néhány hónap teljes csend után a Nostalrius készítői kiadták a kódot egy másik csapatnak, hogy új életet leheljenek a privát szerverekbe. Most pedig azt kérik, hogy így másfél hónappal később mégiscsak állítsák le a projektet.

A Nostalrius vezetősége abban látja a problémát, hogy csak viszonylag kevés játékosuk ment át az új szerverekre, közben viszont a teljes legacy community kivívta a hivatalos szervereken játszók ellenszenvét, akik kalózként tekintenek rájuk. A Nostalrius szerint ez szembemegy azokkal az elvekkel, amit ők vallottak és ami a közösség egyesítéséhez szükséges, valamint tovább rontja a hivatalos legacy szerverek helyzetét. Egész pontosan arra kérik az Elysiumot, hogy ne használják tovább az általuk kiadott kódot, mert a Nostalrius közössége és szellemisége már nem a privát szerverekre, hanem a hivatalos szerverek megszületésére koncentrál.

A közösség értelemszerűen felháborodott. Sokak szerint csak azért tudtak kevesen átmenni az új szerverekre, mert nem működött a transfer-rendszer. A legtöbben nem értenek egyet a nyilatkozattal, sokan pedig egyenesen azt sejtik, hogy a Blizzard áll a háttérben, akik nem akarják megint kivívni a rajongók haragját, ezért a Nostalriuson keresztül próbálnak meg nyomást helyezni az Elysiumra.

Az Elysium hivatalos közleményben válaszolt, amiben elmondták:

Hisszük, hogy a mozgalmunknak továbbra is hangosnak kell maradnia, és mindent megteszünk annak érdekében, hogy ezt megőrizzük. A játékosainknak szüksége van egy otthonra, és ezt mindaddig biztosítjuk is majd számukra, amíg a Blizzard be nem jelenti a hivatalos Legacy szervereket.

A készítők megígérték, hogy a következő hetekben törlik a Nostalrius kódját és átnevezik a szervereiket, de eszük ágában sincs törölni a karaktereket és lelőni a szervereket. Elmondták, hogy a 62 önkéntessel dolgozó Elysium szerverein 155%-kal több az aktív felhasználó, mint a Nostalriuson, a 4 realmen egyszere több mint 30 ezer ember volt online a napokban. Az alkotók hisznek abban, hogy a számok magukért beszélnek, és ha valami, akkor a hatalmas érdeklődés viszi majd előre a legacy szerverek ügyét.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)